'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα οκτώ σημάδια του καρκίνου....

Οκτώ σημάδια-κλειδιά του καρκίνου, που όταν εμφανίζονται θα πρέπει να διερευνώνται αμέσως, κατέγραψαν Βρετανοί επιστήμονες.

Τα συμπτώματα αυτά φέρονται να προβλέπουν με τέτοια ακρίβεια τον κίνδυνο καρκίνου σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται αμέσως σε ειδικό γιατρό, εκτός κι αν υπάρχει άλλη εξήγηση για την εμφάνισή τους.
Σύμφωνα με την έρευνα ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Κιλ, που δημοσιοποιήθηκε στην επιθεώρηση British Journal of General Practice (BJGP), τα συμπτώματα είναι τα εξής:
- Αναιμία (ενδεικτική του καρκίνου του εντέρου)
- Αίμα στα περιττώματα (ενδεικτική του καρκίνου του εντέρου στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες)
- Όγκος στο στήθος (πιθανός καρκίνος του μαστού)
- Ύποπτα ευρήματα στον προστάτη (πιθανός καρκίνος του προστάτη)
- Αίμα στα ούρα (πιθανός ουρολογικός καρκίνος)
- Αίμα στο βήχα (ενδεικτικό του καρκίνου στους πνεύμονες)
- Αιμορραγία στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση (ενδεικτική γυναικολογικών καρκίνων)
- Δυσκολία στην κατάποση (πιθανός καρκίνος του οισοφάγου)
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δρ Μαρκ Σάρπλεϊ, τα οκτώ συμπτώματα καταγράφηκαν μετά από προσεκτική ανάλυση 25 άλλων μελετών από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Γερμανία.
Η ομάδα αναζητούσε συμπτώματα που σημαίνουν ότι ο ασθενής έχει τουλάχιστον μία στις 20 πιθανότητες να έχει καρκίνο. Παρόλο που οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι χαμηλές, οποιαδήποτε υποψία καρκίνου σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σύντομα σε εξετάσεις και να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.
Μεγάλη σημασία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει η ηλικία που εμφανίζεται το ύποπτο σύμπτωμα. Για παράδειγμα, η εμφάνιση αναιμίας σε μία γυναίκα 21 ετών είναι εξαιρετικά απίθανο να συνδέεται με καρκίνο, κάτι που δεν ισχύει για έναν 60χρονο άνδρα.
Αν ένας ασθενής είναι κάτω των 55 ετών, μόνο δύο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα περνούν το όριο της μίας στις 20 πιθανότητες για ύπαρξη καρκίνου και αυτά είναι τα ύποπτα ευρήματα στον προστάτη και ο όγκος στο στήθος.
Μετά τα 55, αλλά μόνο στους άνδρες, η δυσκολία στην κατάποση ενδέχεται να είναι ένδειξη καρκίνου στον οισοφάγο, ενώ το αίμα στα ούρα είναι επικίνδυνο για γυναίκες και άνδρες άνω των 60.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του ιδρύματος Cancer Research UK τόνισε ότι τα οκτώ συμπτώματα δεν είναι σε καμία περίπτωση τα μοναδικά σημάδια καρκίνου. Όπως είπε, υπάρχουν πάνω από 200 είδη καρκίνου, με πολλά διαφορετικά συμπτώματα.

Από naftemporiki.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου