'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 34χρονος σμηναγός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου- Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εσωτερική αιμοραγία και διάτρηση πνεύμονα

Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους δυο πιλότους που σώθηκαν--Συμμετείχαν στην πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία -Νεκρός ο ένας χειριστής των F-16, που συγκρούστηκαν στον αέρα




Νεκρός βρέθηκε, από αλιευτικό σκάφος, ο ένας από τους τρεις χειριστές των μοιραίων F-16. Ο ψαράς που μετείχε στις έρευνες εντοπισμού και ήταν εκείνος που βρήκε τον άτυχο πιλότο είπε ότι είδε τους δυο πιλότους να πέφτουν με τα αλεξίπτωτα και μετά είδαν τις φωτοβολίδες που πέταξαν και τους πλησίασαν. «Δυστυχώς, εγώ και οι άλλοι ψαράδες εντοπίσαμε τον άλλο πιλότο, μετά από λίγο, νεκρό. Μας έδωσε εντολή το λιμενικό να συνεχίσουμε τις έρευνες ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια από τα συντρίμμια των αεροσκαφών».
Ώρες αγωνίας για τον ένα πιλότο
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι δυο τραυματίες πιλότοι. Η κατάσταση της υγείας του ενός είναι σοβαρή, καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εσωτερική αιμοραγία και διάτρηση πνεύμονα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 34χρονος, μεταφέρθηκε με Super Puma στο Ηράκλειο. Το πρωί οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη όμως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Μάλιστα θα μεταφέρουν πλάσμα αίματος από την Θεσσαλονίκη με C-130.

Υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες της σύγκρουσης
Οι συνθήκες σύγκρουσης των δύο F-16, το μεσημέρι της Πέμπτης, ανοιχτά της νήσου Χρυσής (νοτιοανατολικά της Κρήτης) διερευνώνται Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δευτερόλεπτα πριν το τραγικό συμβάν τα αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, σε οριακές συνθήκες. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο ένας εκ των τριών πιλότων.
Από την έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν υπήρξε έλλειψη επίβλεψης, παράλειψη κανόνων, ατυχής χειρισμός ή τεχνικό πρόβλημα.Με βάση τις καταγραφές των ραντάρ και τις μαρτυρίες των πιλότων, η σύγκρουση έγινε «σώμα με σώμα», σε ύψος περίπου 700 μέτρων και σε απόσταση 15 μιλίων από την ακτή, ανοιχτά της Ιεράπετρας.
Η σύγκρουση των δύο F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Χανίων), που ανήκαν στην ίδια «ομάδα βομβαρδισμού», έγινε στη διάρκεια άσκησης και συγκεκριμένα κατά τη φάση της αποφυγής εικονικών πυρών από την αντίπαλη «ομάδα αναχαίτισης» με ίδιου τύπου αεροσκάφη.
Λίγο πριν τη σύγκρουση, τα αεροσκάφη που συγκρούστηκαν είχαν εξαπολύσει εικονικά πυρά κατά των «εχθρικών» F-16, με τα οποία είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, με ανεβοκατεβάσματα σε οριακές συνθήκες.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου