'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Αγριο ξύλο μέσα σε σχολείο

Π

ραγματική μάχη έγινε πριν από λίγες μέρες σε σχολείο της Πάτρας, όπου έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών, με αποτέλεσμα ένα παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε μέχρι και η αστυνομία!

Όλα ξεκίνησαν όταν δυο μαθητές άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους, κάτι που μάλλον δεν είναι ασυνήθιστο σε σχολείο. Όμως, η συμπλοκή δεν έλεγε να σταματήσει. Τότε, ένας συμμαθητής τους μικρότερος στην ηλικία (για κακή του τύχη, όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. 


Τι ήταν να το κάνει; Βρέθηκε αυτός στο στόχαστρο, καθώς άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Με πολλά παιδιά να παρακολουθούν έντρομα το άγριο ξύλο που έπεφτε και να μην επεμβαίνουν, κλήθηκε κάποια στιγμή η αστυνομία!


Όσο για τον άτυχο μαθητή, πάλι καλά που τη... γλύτωσε. Χτυπήθηκε, όμως, τόσο άσχημα, που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, που απέφυγε τα χειρότερα. 


«Εσύ μωρή κ...., τι έκανες;»
Την επομένη, ο πατέρας του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε άγρια πήγε στο σχολείο και σε έξαλλη κατάσταση ζήτησε το λόγο από τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που δεν επενέβησαν για να προστατέψουν το παιδί του.

Ήταν δε τέτοια η οργή του, που δεν κρατήθηκε και «στόλισε» με μπόλικα «Γαλλικά» συγκεκριμένη καθηγήτρια την οποία κατέστησε υπεύθυνη για ό,τι συνέβη και μεταξύ άλλων της φώναξε μπροστά σε μαθητές και συναδέλφους της: «Μωρή κ...., εσύ τι έκανες όταν είδες ότι είχαν βάλει κάτω και πάταγαν το παιδί μου;».


Ο πατέρας από την πλευρά του, όσο κι αν η αντίδρασή του ενδεχομένως ήταν υπερβολική, είχε δίκιο. Άλλωστε είναι πλέον κοινή η διαπίστωση ότι οι περισσότεροι καθηγητές και οι περισσότερες καθηγήτριες δεν επεμβαίνουν όταν γίνονται αυτόπτες μάρτυρες συρράξεων μεταξύ μαθητών.


Έξαρση της βίας στα σχολεία


Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των κρουσμάτων βίας που σύμφωνα με έρευνες γνωρίζει έξαρση στα σχολεία.


Η επιθετική συμπεριφορά μαθητών ξεκινά από το νηπιαγωγείο (!) και κορυφώνεται στο λύκειο, όπου παρατηρούνται πλέον όλο και πιο συχνά συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ μαθητών. 



http://dete.gr/news.php?article_id=24105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου