'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για παραποίηση φύλλου αγώνος από διαιτητή!!!

Μια απίστευτη περίπτωση παραποίησης φ.α. από διαιτητή που σύμφωνα με καταγγελία δεν έγραψε σωστά τις αλλαγές προκειμένου η θιγόμενη ομάδα να μην έχει δικαίωμα ένστασης. 

Ενεργοποίηση Τεροβίτσα και μήνυμα σε παρατηρητές.

Διαβάστε όλο το ιστορικό…

Μια απίστευτη περίπτωση παρατυπίας στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής κατήγγειλαν οι παράγοντες του Ολυμπιακού Λαυρίου. Και αν για τον Τάσο Κάκο παρενέβη ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, αν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των ανθρώπων της ομάδας του Λαυρίου για τον διαιτητή Μακρή (ΣΔ Αργολίδας) πρέπει να επέμβει ο... στρατός.
Όπως ανέφεραν σε μακροσκελέστατη επιστολή τους προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Λαυρίου, ο διαιτητής του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής (23/1) με τον Ατρόμητο Πειραιά στο γήπεδο του Ρέντη, δεν έγραψε σωστά τις αλλαγές στο φύλλο αγώνα της συνάντησης, διότι αν το έπραττε, τότε ο Ολυμπιακός Λαυρίου θα μπορούσε να κάνει ένταση κατά του κύρους του, αφού δεν τηρήθηκε ο κανονισμός.
Συγκεκριμένα στην προκήρυξη πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής αναφέρεται ότι: "Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ' όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π”.
Προκήρυξη Πρωταθλήματος Δ' Εθνικής
Αρθρο 5-Ειδικές Διατάξεις: ΣΤ. Ποδοσφαιριστές: "Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ' όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π. Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γενέσεως τους".
Από λάθος, όμως, οι άνθρωποι του Ατρομήτου Πειραιά, αντικατέστησαν έναν “μικρό” με έναν “μεγάλο” σε ηλικία ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα η ομάδα για περίπου 10 λεπτά να αγωνίζεται με τρεις και όχι με τέσσερις μικρούς, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.
Οι άνθρωποι του Ατρομήτου, κατάλαβαν το λάθος τους και στη συνέχεια προχώρησαν σε διορθωτική αλλαγή, βγάζοντας έναν “μεγάλο” και βάζοντας στο παιχνίδι έναν “μικρό” για να αποκαταστήσουν την τάξη.
Παρόλα αυτά η παρατυπία, είχε γίνει. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα που συνέταξε, ύστερα από πιέσεις της γηπεδούχου ομάδας, όπως υποστηρίζουν κύκλοι των ανθρώπων του Ολυμπιακού Λαυρίου, δεν έγραψε τις αλλαγές όπως έγιναν, αλλά όπως έπρεπε προκειμένου να μην υπάρχει θέμα.
Το αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός Λαυρίου έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ/ΕΠΟ αναλύοντας όλα τα παραπάνω και ο Βασίλης Τεροβίτσας όταν έλαβε γνώση, έστειλε με τη σειρά του επιστολή στις Ενώσεις, λέγοντάς τους να ενημερώσουν τους παρατηρητές για το πως πρέπει να γράφονται οι αλλαγές στο φύλλο αγώνα.
Η επιστολή Τεροβίτσα
«Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους παρατηρητές διαιτησίας όλων των εθνικών κατηγοριών ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να αναγράφουν στην έκθεση που αποστέλλουν στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και συγκεκριμένα στο πεδία «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ», τις αλλαγές που γίνονται με τους ακριβείς αριθμούς ποδοσφαιριστών τόσο αυτών που αντικαθίστανται όσο και αυτών που τους αντικαθιστούν».
Για την ΚΕΔ/ΕΠΟ: Ο πρόεδρος Βασίλης Τεροβίτσας
Η επιστολή του Ολυμπιακού Λαυρίου στην ΚΕΔ/ΕΠΟ (27/1)
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα απαράδεκτα, ντροπιαστικά και υποτιμητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός Λαυρίου και Ατρόμητος Πειραιά που έγινε την Κυριακή 23/1/2011 στο Δημοτικό Γήπεδο Ρέντη.
Συγκεκριμένα ο διαιτητής του αγώνα με τις πράξεις του κατά την συμπλήρωση του φύλλου αγώνος αλλοίωσε το πρωτάθλημα του 9ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας καθόσον προέβη στις εξής πράξεις.
α) ενώ οι αλλαγές της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιά ήταν στην πραγματικότητα οι εξής:
ι) ο αριθμός 11 με τον αριθμό 18 στο 62 λεπτό
ιι) ο αριθμός 4 με τον αριθμό 12 στο 71 λεπτό
ιιι)ο αριθμός 6 με τον αριθμό 13 στο 74 λεπτό
ο διαιτητής του αγώνα έγραψε στο φύλλο αγώνος τις εξής αλλαγές:
ι) ο αριθμός 11 με τον αριθμό 18 στο 62 λεπτό
ιι) ο αριθμός 4 με τον αριθμό 13 στο 71 λεπτό
ιιι)ο αριθμός 6 με τον αριθμό 16 στο 74 λεπτό


δηλαδή προφανώς για να ευνοήσει προδήλως την ομάδα του Ατρόμητου Πειραιά που είχε κάνει παράβαση των κανονισμών λόγω ότι είχε μείνει στον αγώνα με τρείς παίκτες "μικρούς" από το 71 έως το 74 λεπτό εμφάνισε στο φύλλο αγώνος ότι αριθμός 4 αντικαταστάθηκε από τον αριθμό 13 ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός 4 αντικαταστάθηκε από τον αριθμό 12 (Παναγόπουλο) τον οποίο γνωρίζουμε από την θητεία του στον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο αριθμός 13 αντικατέστησε τον ποδοσφαιριστή με τον αριθμό 6 και τέλος ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 16 δεν αγωνίστηκε καθόλου στον εν λόγω αγώνα.


β) μετά την λήξη του αγώνα ο διαιτητής δεν δέχθηκε κανένα στα αποδυτήριά του παρά μόνο τον παρατηρητή του αγώνα και τον επικεφαλή της τοπικής αστυνομικής δύναμης και με τρόπο απαράδεκτο επέβαλε κατά την ανάγνωση του φύλλου αγώνος μόνο την παρουσία του αρχηγού της ομάδος μας. 


Ο αρχηγός της ομάδος μας αντιλαμβανόμενος την απαράδεκτη ενέργεια του διαιτητή του επισημαίνει το γεγονός της λάθος αναγραφής των αλλαγών της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιά και του δηλώνει ότι θέλει να γράψει την επιφύλαξή του στο φύλλο αγώνος.


Εκεί όμως ο διαιτητής προβαίνει σε μία ακόμα πιο αντιαθλητική ενέργεια. Επισήμανε στον αρχηγό της ομάδος μας ότι στο φύλλο αγώνος δεν αναγράφεται ο λόγος της επιφύλαξης παρά μόνο η φράση "με επιφύλαξη" και ακολούθως όταν προσκληθεί από την διοργανώτρια να αναφέρει τους λόγους της επιφύλαξής του.


Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδος μας Πάλλης Κωνσταντίνος αγωνίζονταν ως "μικρός" είχε τραυματισθεί από το 10 λεπτό του αγώνα και δεν επιχειρήθηκε αλλαγή για να κρατηθεί το fair play και να μην γίνει παράβαση των σχετικών άρθρων του ΚΑΠ και αντικαταστάθηκε τελικά από «μικρό» ο οποίος είχε και αυτός πρόβλημα τραυματισμού. 


Έτσι πιστεύουμε εμείς ότι λειτουργούν οι κανόνες τους οποίους έχουμε αποδεχθεί στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Η έξαλλη κατάσταση των παραγόντων και φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας κατά την ώρα της αντικατάστασης του ποδοσφαιριστή με αριθμό 4 από τον ποδοσφαιριστή με αριθμό 12 έγινε αντιληπτή από όλο το γήπεδο λόγω της προφανούς παραβίασης των σχετικών άρθρων του ΚΑΠ.
Ήμασταν σίγουροι ότι ο διαιτητής, οι βοηθοί του αλλά και ο παρατηρητής διαιτησίας που αντελήφθη του γεγονός θα μας δικαίωναν. 


Παραμένουμε ρομαντικοί υπηρετώντας
το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο τόπο μας με χρήματα που είναι αποτέλεσμα κόπων και προσπάθειας μιας ζωής. Δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε το ρόλο των παρατηρητών διαιτησίας τους οποίους πληρώνουμε σε κάθε αγώνα χωρίς να προσφέρουν τίποτα στα σωματεία αφού καμία έκθεσή τους δεν περιέρχεται σε εμάς για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το έργο τους. 


Ζητάμε επισταμένως την έκθεση του συγκεκριμένου παρατηρητή αγώνα στην οποία θα πρέπει να καταγράφονται οι αλλαγές όπως έγιναν στην πραγματικότητα.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπήρξε συμπαιγνία των διαιτητικών οργάνων για την αλλοίωση του αποτελέσματος του συγκεκριμένου αγώνα.


Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε, προς το παρόν, να αποδείξουμε τα ανωτέρω αναφερόμενα γεγονότα. Ήδη όμως διεξάγουμε σχετική έρευνα να βρούμε τυχόν μαγνητοσκόπηση τους(π.χ. από κάμερες ή κινητά τηλέφωνα) και στην περίπτωση που τα βρούμε άμεσα θα τα δημοσιοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο και φυσικά θα σας ενημερώσουμε προκειμένου να αντιληφτείτε το μέγεθος του ατοπήματος του συγκεκριμένου διαιτητή και την αλλοίωση του πρωταθλήματος που συμμετέχουμε.


Τέλος η παρούσα επιστολή δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα από το να σας ενημερώσει για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Κυριακή προκειμένου να ασκήσετε τον απαιτούμενο έλεγχο σε όλα τα εντεταλμένα από εσάς όργανα του αγώνα (διαιτητή, παρατηρητή αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας, βοηθούς διαιτητή).


Με την πεποίθηση ότι θα φροντίσετε για την έρευνα των ανωτέρω καταγγελλομένων και εφόσον αυτά αποδειχτούν είτε από την έρευνά σας είτε, και το τονίζουμε, από στοιχεία που ενδεχομένως θα προσκομίσουμε αφού πρώτα τα δημοσιοποιήσουμε, θα φροντίσετε έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να τιμωρηθούν παραδειγματικά καθότι στερούνται των απαραίτητων αρετών που πρέπει να έχουν όπως η αντικειμενικότητα, η ακεραιότητα και η προσήλωση στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθε.


Το ιστορικό σωματείο του Ολυμπιακού Λαυρίου το οποίο υπηρετούμε δεν θα επανέλθει με ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες που δεν το συνήθιζε αλλά να γνωρίζετε όλοι ότι η αποχώρηση υγειών παραγόντων θα είναι σε βάρος του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ: Γιώργος Δράκος
Ο Γενικός Γραμματέας: Ματθαίος Βαμβακούσης



socceplus.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου