'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η παράνομη μετανάστευση ‘’γκετοποιεί’’ την Ελλάδα

Δυστυχώς, η χώρα μας αποτελεί νέο ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών και εστία δυστυχισμένων ανθρώπων από τρίτες χώρες.

Πολλές περιοχές γκετοποιούνται επικίνδυνα, μεταφέροντας το μεγαλύτερο σημερινό κοινωνικό πρόβλημα μόνιμα πλέον στο κέντρο της Αθήνας και στις γύρω περιοχές.
Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, ότι το καθημερινό παρεμπόριο, δεν προσφέρει εργασία σε Έλληνες, αλλά αντίθετα, συντηρεί «εισοδηματίες» και ομάδες εκμετάλλευσης οικονομικών μεταναστών.

Μετά την Ομόνοια, τον Α. Παντελεήμονα, την Πλ. Βικτωρίας, την Κυψέλη, τα Πατήσια, τον Πειραιά, νέες γκετοποιημένες περιοχές καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα, αφού ορδές αλλοδαπών Αφγανών, Πακιστανών, Ιρακινών, Κούρδων και Αφρικανών αναζητούν την διαμονή τους σε διάφορες συνοικίες μικρών και μεγάλων πόλεων.

Η ανησυχία των μόνιμων κατοίκων στις διάφορες περιοχές για τους 700.000 και πλέον νόμιμους και μη αλλοδαπούς, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε φόβο με τέτοια ένταση και έντονη διαμαρτυρία που παραπέμπει στον ρατσισμό.

Η αλήθεια είναι, ότι οι γκετοποιημένες περιοχές της Αθήνας, έχουν μεταλλαχθεί σε πιάτσες για ναρκωτικά, σωματεμπορία, σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, μακρυχέρηδων, διαρρηκτών και εστίες μόλυνσης, αφού οι συνθήκες διαβίωσης πολυπληθών ομάδων στα κοινόβια και παλαιά κτίσματα, σχεδόν ακατοίκητα, είναι επιεικώς άθλιες.

Σαφώς και υπάρχουν δυο πλευρές, σαφώς και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η αλήθεια είναι μία. Η χώρα μας από κράτος εξαγωγής μεταναστών, βρέθηκε ξαφνικά να μετατρέπεται σε χώρα εισαγωγής μεταναστών, χωρίς όμως να είναι προετοιμασμένη και χωρίς να διαθέτει τις υποδομές και τις λύσεις για τόσο μεγάλο αριθμό ξένων που φιλοξενούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Φυσικά, δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι αλλοδαποί που τα τελευταία 10 χρόνια τους επετράπη να έλθουν στην χώρα μας νομίμως ή παρανόμως, κυρίως από την γείτονα χώρα, ούτε όλοι οι αλλοδαποί ομόθρησκοι και αλλόθρησκοι είναι κακοποιοί.

Όταν όμως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν εστίες στοιχειώδους διαβίωσης και όταν η μεγάλη πλειονότητα επιλέγει το εύκολο κέρδος, τότε εμφανίζεται και εξαπλώνεται ταχύτατα η εγκληματικότητα, με πρωταγωνιστές συνήθως αλλοδαπούς.

Βεβαίως, στην χώρα μας πάντα υπάρχουν και οι θεωρητικοί, οι ιδεαλιστές και γενικώς οι άνετοι των ακριβών περιοχών οι οποίοι εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς αφορίζουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και καταδικάζουν τους παραπονούμενους εναπομείναντες περίοικους των επίμαχων περιοχών, όπου η εγκληματικότητα τους αναγκάζει να μην μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους μετά την δύση του ηλίου.

Η διαλογή μεταξύ των μόνιμα και νόμιμα εγκατεστημένων αλλοδαπών με αυτούς που διέρχονται και βρίσκονται λαθραία στην χώρα μας δεν είναι ακρότητα. Ο έλεγχος των παρανομούντων πλανόδιων μικροπωλητών και υαλοκαθαριστών των φαναριών, δεν είναι υπερβολή.

Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων και τρόπων στην Ελλάδα, που άλλες οργανωμένες δημοκρατίες της Ευρώπης έχουν εφαρμόσει, αντιμετωπίσει και επιλύσει ανάλογες καταστάσεις, δεν είναι ρατσιστική διάκριση.
Εάν η χώρα μας δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον σε αυτούς τους ανθρώπους, οφείλει το λιγότερο να τους στείλει πίσω στη χώρα που γεννήθηκαν κάτι που ίσως στοιχίζει ακριβά στο ελληνικό κράτος, αλλά μπορεί να καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια, εάν ζητηθούν εγκαίρως.

Τόσο ο φόβος και η ανασφάλεια από πλευράς Ελλήνων, όσο η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση από πλευράς αλλοδαπών, δημιουργούν ένα επικίνδυνο σύνδρομο και αναδεικνύουν μια δυσάρεστη και άσχημη πραγματικότητα.

Το δίλημμα τους να δουλέψουν έστω και παράνομα, για να μην μπουν στα σπίτια μας να κλέψουν ή σκοτώσουν, είναι επιεικώς απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που θέλουμε να λέμε ότι ζούμε.

Ο Εμπορικός κόσμος πιστεύει, ότι τόσο η κεντρική εξουσία, όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει και οφείλει να προστατεύσει τους κατοίκους του, την εμπορική δραστηριότητα και τους καταναλωτές από τις εικόνες ντροπής μιας τριτοκοσμικής κατάστασης που βλέπουμε στα ιστορικά εμπορικά κέντρα των πόλεων.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ EΣΕΕ
(αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας ΝΔ)
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου