'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

"Ζητώ συγγνώμη από τον νεκρό αδελφό μου"


«Ζητώ συγγνώμη από τον νεκρό αδελφό μου, την οικογένειά μου και τον Θεό» είπε στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 26χρονος Στέφανος Μουσταφάς, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, 23 Ιανουαρίου, έσφαξε τον 20χρονο αδελφό του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στο Νέο Φάληρο, ενώ στα διπλανά δωμάτια βρίσκονταν οι γονείς και τα υπόλοιπα αδέλφια του!

Λίγο πριν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, ο 26χρονος Ελληνοαιγύπτιος εμφανίστηκε μετανοημένος στην ανακρίτρια και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να σκοτώσει με φριχτό τρόπο τον μικρότερο αδελφό του!

Με απλανές βλέμμα και εμφανώς τρομοκρατημένος, ο 26χρονος πρώην καταδρομέας, ο οποίος κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στον 20χρονο αδελφό του, πέρασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και απολογήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια. Μετά το πέρας της διαδικασίας οδηγήθηκε στο περιπολικό και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα διέταξε την προφυλάκισή του.


Χωρίς τους συγγενείς στο πλευρό του, καθώς αυτόν τον καιρό όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να συνειδητοποιήσουν το διπλό κακό που χτύπησε την πόρτα τους, ο 26χρονος «Κάιν» οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και ζήτησε συγχώρεση τόσο από τον νεκρό αδελφό του και την οικογένειά του όσο και από τον Θεό.



«ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ»

Ωστόσο, δεν κατάφερε να αναπαραστήσει τη σκηνή του φονικού ή να δώσει λεπτομερείς περιγραφές από τη στιγμή της στυγνής δολοφονίας: «Δεν θυμάμαι τίποτα, ούτε μπορώ να εξηγήσω γιατί το έκανα, γιατί διάλεξα να σκοτώσω τον μικρότερό μου αδελφό. Τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά μου μμε έφεραν σε αυτό το σημείο. Είμαι άνεργος και ο πατέρας μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά και τη μέση του» είπε στην απολογία του ο 26χρονος πρώην καταδρομέας.

Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», ο 26χρονος Ελληνοαιγύπτιος ήταν άνεργος από τον περασμένο Μάιο και φέρεται να κατηγορούσε τον αδελφό του για κάποιες μικροκλοπές που είχε διαπράξει, καθώς πίστευε ότι ντρόπιαζε την οικογένειά του. Επίσης, από τις έρευνες προέκυψε ότι την ημέρα που διέπραξε τη στυγερή δολοφονία είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.



ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Το περιστατικό που αναβιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την ιστορία του Κάιν και του Αβελ, έλαβε χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 22 Ιανουαρίου. Οπως ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 26χρονος Ελληνοαιγύπτιος, όταν όλοι είχαν αποκοιμηθεί, σηκώθηκε από το κρεβάτι του και με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του 20χρονου αδελφού του, που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Στη συνέχεια τον χτύπησε επανειλημμένως στην πλάτη και μετά επέστρεψε στο κρεβάτι του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ακόμη πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι την αποκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος έκανε ο ίδιος ο πατέρας τους, ο οποίος μπαίνοντας το πρωί στο δωμάτιο αντίκρισε το «στερνοπούλι» του μες στα αίματα!



ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: «...απόλυτη ψυχολογική διαταραχή»

Λίγο μετά την απολογία του 26χρονου Ελληνοαιγυπτίου, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Δέδες εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, όντας σε προφανή ψυχολογική κατάρρευση, εμφανίστηκε σαφώς μετανιωμένος για την πράξη του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ελπίζει στη συγχώρεση εκ μέρους της οικογένειάς του, του θανόντος αδελφού του και του Θεού για το κακό που έκανε.

»Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στα μεγάλα και χρόνια οικονομικά προβλήματα που απασχολούσαν την οικογένειά του, καθώς επίσης και στην αδυναμία τόσο του ιδίου όσο και των λοιπών αδελφών του, παρ’ όλες τις προσπάθειές τους, για την εύρεση εργασίας.


»Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, δεν κατέστη δυνατόν να διαλευκανθούν, καθώς ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να αναπαραστήσει τα γεγονότα σε πλήρη χρονική αλληλουχία, όντας τόσο κατά την στιγμή της πράξεως όσο και σήμερα σε απόλυτη ψυχολογική διαταραχή».


Τέλος, ο κ. Δέδες υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 26χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.



Espressonews
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου