'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

O έλληνας πράκτορας της CIA που εκτέλεσε χρέη γραμματέα στη συνάντηση Κλίντον - Σημίτη!!!

Ο Τζον ή Γιάννης Κυριάκου έδρασε για χρόνια στην Αθήνα, τον φωτογράφισε η 17Ν και άκουσε... με τα ίδια του τ' αυτιά την Ολμπράϊτ να λέει: "Αυτοί οι έλληνες είναι απαίσιοι άνθρωποι!"

Στο βιβλίο του "Ο Απρόθυμος κατάσκοπος" ο Τζον Κυριάκου περιγράφει αρκετά περιστατικά από το διάστημα της παραμονής του στην Αθήνα.


Αυτό που ξεχωρίζει όμως δεν είναι κάποια δύσκολη επιχείρηση. Είναι όταν κλήθηκε να κρατήσει σημειώσεις στην συνάντηση του Μπιλ Κλίντον με τον Κώστα Σημίτη και τα επιτελεία τους σε μια συζήτηση για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Η συνάντηση δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα προκαλώντας την οργή της τότε υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ.


"Αυτοί οι έλληνες είναι απαίσιοι άνθρωποι", είπε οργισμένη απευθυνόμενη στον τότε αμερικανό πρεσβευτή Νίκολας Μπέρνς και συνέχισε: "δεν ξέρω πως μπορείς και ζεις εδώ!"


Βγαίνοντας από το δωμάτιο οι δυο αξιωματούχοι αφήνουν τον Κυριάκου με τον Μπιλ Κλίντον,. "Ημουν 4 μέτρα μακριά του όταν άνοιξε η πόρτα και βγήκαν η Χίλαρι με την Τσέλσι.





Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον και η κα Σημίτη
Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον και η κα Σημίτη


Οπως τον πλησίασαν τον πρόεδρο άνοιξε κουβέντα για το πόσο καλά είχε περάσει στην πρωινή τους επίσκεψη στον Παρθενώνα. Η Χίλαρι δεν φαινόταν ευτυχισμένη. Και όταν ο σύζυγός της την ξαναρώτησε για την Ακρόπολη αυτή ξέσπασε: "Για όνομα του Θεού Μπιλ, έβρεχε όλη μέρα! Θα είμαι στο δωμάτιό μου", ήταν η τελευταία της ατάκα.

Η κα Κλιντον το 1999 στην Ακρόπολη με την κα Σημίτη
Η κα Κλιντον το 1999 στην Ακρόπολη με την κα Σημίτη

Τότε ο πρόεδρος δάγκωσε τα χείλη του και γυρνώντας στον πράκτορα είπε: "Στον διάολο! Πάμε να φύγουμε από εδώ!"

Ηταν βλέπετε τότε στο απόγειό του το σκάνδαλο Λουίνσκι!


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου