'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ιωάννινα: Νέα κατάληψη του δημαρχείου αποφάσισαν οι συμβασιούχοι

Λίγες μέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ αποφάσισαν να προχωρήσουν από Δευτέρα σε εκ νέου κατάληψη του δημαρχιακού κτίριου..

Επανέρχονται στις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην πρώην ΑΔΕΙ. Οι συμβασιούχοι σκοπεύουν να επιμείνουν μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους!


Οι εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους και να μεταφερθούν στην νέα Δημοτική Επιχείρηση. Για αύριο έχει επιπλέον προγραμματιστεί στις 10 το πρωί, νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Φιλ. Φίλιου, ότι το θέμα λύθηκε και πως ο Δήμος θα είναι στο πλευρό των συμβασιούχων, αν θέλουν να διεκδικήσουν τις μονιμοποιήσεις τους δικαστικά το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται ότι παραμένει.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει ομόφωνα δεκτό υπόμνημα των 150 περίπου εργαζομένων με έξι σημεία.

Αυτά είναι: Οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξει το αίτημα της μονιμοποίησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο με άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, ο Δήμος να τους υποστηρίξει στον δικαστικό αγώνα, που μπορεί να προσφύγουν, να μην κοινοποιηθεί καμία απόλυση από το νέο Νομικό Πρόσωπο και η νέα Επιχείρηση να αποδεχθεί την επίσχεση εργασίας.

Αύριο στις 7 το απόγευμα έχει κανονικά προγραμματιστεί να συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο αν και ενδέχεται να ματαιωθεί για τρίτη φορά λόγω της επικείμενης κατάληψης.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου