'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Άγνοια των φοιτητών για τον ιό HPV

Αυτό προκύπτει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 20 φοιτητές και 20 φοιτήτριες διαφόρων σχολών του ΑΠΘ, εκτός των σχολών επιστημών υγείας και την οποία παρουσίασε η φοιτήτρια Ψυχολογίας στο ΑΠΘ Ολυμπία Καλαμπαλίκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα “HPV-λοίμωξη, testing, εμβολιασμός”, που...
...διοργάνωσε χθες η Δ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη.


Όπως εξήγησε η κ. Καλαμπαλίκη, όσες από τις φοιτήτριες που ρωτήθηκαν δεν είχαν κάνει το τεστ Παπανικολάου, δεν γνώριζαν τον ιό HPV. Είχαν ακούσει ότι υπάρχουν τα κονδυλώματα και ο καρκίνος, αλλά δεν ήξεραν ακριβώς τι είναι ο ιός. Από τις 20 κοπέλες οι 3 ήταν αυτές που δεν ήξεραν καθόλου τι είναι ο HPV, ενώ οι 6 ήταν φορείς του ιού και το είχαν μάθει μέσα από το τεστ Παπανικολάου και κάποιες άλλες εξετάσεις.


Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Θεόδωρος Αγοραστός επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ενημέρωση των φοιτητών, στο πλαίσιο των μαθημάτων Γυναικολογίας, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν επαρκεί. Παράλληλα, τόνισε ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο, διότι μια ξερή γνώση στο πλαίσιο ενός μαθήματος δεν επαρκεί πάντα. Επίσης, δεν είναι επαρκής η λήψη προληπτικών μέτρων ούτε οι φοιτητές εμβολιάζονται επαρκώς κατά του HPV. 


Ουσιαστικά, στην πράξη δεν διαφέρει πάρα πολύ η στάση των φοιτητών Ιατρικής στα θέματα αυτά από τη στάση των φοιτητών άλλων σχολών και των μη φοιτητών.


makthes.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου