'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

«Ιστορικά αναληθές το ντοκιμαντέρ 1821»

Επίθεση Πλεύρη και Γεωργιάδη στην εκπομπή του Σκάι
 
Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού για τον αν προτίθεται η ΕΡΤ να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, ώστε να αποκατασταθεί η «ιστορική αλήθεια», κατέθεσαν οι βουλευτές του.......... ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν το ντοκιμαντέρ «1821» που προβάλλεται από τον Σκάι και έχει ως θέμα την ελληνική επανάσταση, σημειώνοντας πως «ήδη από το πρώτο επεισόδιο αλλά και από την παρουσίαση που πραγματοποίησαν οι συντελεστές της σειράς, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για μια ξεκάθαρα ιδεολογική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας από τους συντελεστές της σειράς, γνωστούς άλλωστε για την ιδεολογική τους στράτευση. Πέραν του ότι οι συντελεστές παραδέχτηκαν ότι ζήτησαν την γνώμη Τούρκων για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, εγείρονται σοβαρά θέματα ιστορικής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού».

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για παραποίηση της ιστορικής αλήθειας από τους συντελεστές του εν λόγω ντοκιμαντέρ και ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού να δώσει εντολή για τη δημιουργία και προβολή από την ΕΡΤ ενός ντοκιμαντέρ που θα βασίζεται σε «αμιγώς ιστορικές πηγές».




newsbeast
sarotiko

1 σχόλιο:

  1. το να κανεις ενα ντοκιμαντερ για το 1821 ειναι πολυ καλο φυσικα, αλλα να ζητησεις και τη γνωμη των τουρκων εεε αυτο ειναι...( θελουμε να κανουμε ενα ντοκιμαντερ, μπορουμε κυριοι τουρκοι...) ρε δεν πατε στο διαολο, καλα κανει ο τραγκας και σας κραζει λουγκρες, ουτε την πατριδα σας δεν μπορειτε να υπερασπισετε...

    http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=42136.mp3

    ΑπάντησηΔιαγραφή