'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δικαστική «καμπάνα» για Βοσκόπουλο

Με φυλάκιση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, και με αναστολή στην έφεση του «πλήρωσε» τις «αμαρτίες» του ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος.

Το Ζ Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον απόντα Τόλη Βοσκόπουλο για φορολογικές παραβάσεις που σχετίζονται με τις οφειλές του, ύψους 5,5 εκ ευρώ, με τις προσαυξήσεις προς τη ΙΓ ΔΟΥ Αθηνών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό που ζήτησε ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος της πραγματικής αδυναμίας να καταβάλει τα οφειλόμενα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε την άποψη ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος πρέπει να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 4 ετών.

«Όφειλε να έχει κάνει κάποιες καταβολές, όφειλε να έχει κάνει κάποιες ενέργειες. Δεν δέχομαι την δικαιολογία ότι τα χρήματα του δεν διαχειριζόταν ο ίδιος αλλά η τότε σύζυγος του (Τζούλια Παπαδημητρίου)», τόνισε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας ο όποιος παραδέχτηκε ότι το ύψος των 5,5 εκ είναι μεγάλο.

Ως πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΥΟ Βασιλική Τσουκαλά, η οποία υποστήριξε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν έχει πληρώσει τίποτα και ότι δεν μπορούσε να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση διότι έχει ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας ύψους 660.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο λογιστής του Τόλη Βοσκόπουλου, Τατσέλο Κελεπούρης, υποστήριξε ότι από το 1991 έως το 1996, τη διαχείριση των χρημάτων του δεν την ασκούσε ο ίδιος, αλλά η τότε σύζυγος του και ότι από το 2005 ξεκίνησε ενός αγώνας προσπαθειών προκειμένου να επιτευχτεί μείωση των προστίμων που του είχαν επιβληθεί καθώς υπήρχε δυσαναλογία λόγω των προσαυξήσεων.

Όμως σύμφωνα με τον μάρτυρα υπήρξε άρνηση από το υπουργείο οικονομικών, ενώ το 2007 υπεβλήθη αίτηση για τμηματική διευκόλυνση και απαλλαγή των προσαυξήσεων.
Μάλιστα σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του λαϊκού τραγουδιστή, ο Τόλης Βοσκόπουλος τα τελευταία χρόνια δεν εργάζεται και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να καταβάλει τα λεφτά των δόσεων.

Όπως είπε στο δικαστήριο τα εισοδήματα του είναι περιορισμένα, καθώς εισπράττει μόνο τα πνευματικά δικαιώματα του από τις δισκογραφικές δουλείες του και 3500 ευρώ που προέρχονται από ενοίκιο στον Κορυδαλλό. Όσο για τα υπόλοιπα ακίνητα του σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι κατασχεμένα.
Επιπλέον όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, όλα του τα χρήματα εισέρεαν στους λογαριασμούς της Τζούλιας Παπαδημητρίου η οποία είχε αναλάβει να καταθέτει τις σχετικές φορολογικές του δηλώσεις.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν επίσης διάφορα έγγραφα που αφορούν στην κακή κατάσταση της υγείας του Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, εκκαθαρίστηκα του σημειώματα των ετών 2007-2010, η προσφυγή που έχει κατατεθεί κατά της άρνησης να υπαχθεί σε ρύθμιση αλλά και αποφάσεις του διοικητικού εφετείου Αθηνών το όποιο δέχεται ότι τις αμοιβές του τις εισέπραττε η τότε σύζυγος του.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου