'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα χρόνου το γερμανικό σχέδιο με σκληρά μέτρα σε όλη την Ευρώπη...

O ΥΠΕΞ Της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλλε επιβεβαίωσε εμμέσως τα σχέδια της γερμανικής...
κυβέρνησης για το λεγόμενο "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" ως συμπλήρωμα του ισχύοντος Συμφώνου Σταθερότητας.
 
"Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το νέο στοιχείο, αυτά τα λέμε εδώ και εβδομάδες", είπε ο κ. Βεστερβέλε στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στο Βερολίνο αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα.

Πρόσθεσε ότι "οι συζητήσεις επί αυτού του δεύτερου πακέτου είναι πολύ πιο εντατικές από όσο οι δημόσιες δηλώσεις αφήνουν να διαφανεί". Ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι επιδίωξη της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει "ο μεγαλύτερος δυνατός αυτοματισμός" για την επιβολή των κυρώσεων στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.


Ο Γερμανός ΥΠΕΞ υποστήριξε την ανάγκη να θεσπιστούν και στις εθνικές νομοθεσίες των άλλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. "Θέλουμε να προωθηθεί η συζήτηση που γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εάν θα θεσπιστεί και στο δικό τους σύνταγμα κάτι σαν το φρένο χρέους με το οποίο στη Γερμανία έχουμε κάνει καλή εμπειρία", είπε ο κ. Βεστερβέλε.


Εξίσου σημαντική είναι για το γερμανό ΥΠΕΞ και η διασφάλιση σταθερών και βιώσιμων συνταξιοδοτικών συστημάτων. "Περιμένω ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα υλοποιηθεί", είπε ο κ. Βεστερβέλε παραπέμποντας στο όριο συνταξιοδότησης στη Γερμανία που είναι τα 67 χρόνια.


Ο Γερμανός ΥΠΕΞ για το ελληνικό χρέος


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε (FDP) χαιρέτισε την πορεία μεταρρυθμίσεων στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα, αλλά δήλωσε ότι αρνείται να μετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση περί επιμήκυνσης αποπληρωμής χρέους και επαναγοράς ομολόγων.


"Χαιρετίζω τα βήματα μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί και στην Ελλάδα", είπε ο κ. Βεστερβέλε. "Το αναγνωρίσαμε επανειλημμένα και το κάνω και τώρα", πρόσθεσε ο κ. Βεστερβέλε κατά την ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών στο Βερολίνο.


Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα δάνεια προς την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος, ο κ. Βεστερβέλε περιορίστηκε να πει ότι "η κρίση χρέους δεν αντιμετωπίζεται βραχυπρόθεσμα με νέες δυνατότητες χρέωσης". Αρνήθηκε, πάντως, να δώσει συγκεκριμένη απάντηση τόσο για την επαναγορά ομολόγων όσο και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.


Επικαλέστηκε προς τούτο το ότι "βρισκόμαστε σε φάση συνομιλιών εφ' όλης της ύλης" και εκτίμησε ότι η σχετική "εικοτολογία δεν βοηθά στη σταθεροποίηση".


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου