'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νοσοκομείο Βόλου - Ζεσταίνουν νερό στην κατσαρόλα για να πλύνουν τα νεογέννητα..!!!

Στο μόλις τριών ετών Νοσοκομείο Βόλου δύο λέβητες παρουσίασαν διαρροές με αποτέλεσμα ολόκληρο το κτήριο να ξεμείνει από ζεστό νερό εδώ και δέκα ημέρες. 

 Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επιστρατευτούν οι χύτρες και οι κατσαρόλες από νοσηλευτές και γιατρούς στη Μαιευτική Κλινική προκειμένου να ζεστάνουν το νερό και να πλύνουν τα νεογέννητα. 

Η εικόνα αυτή παραπέμπει στη δεκαετία του 50 τη στιγμή που για την ανέγερση του Αχιλλοπουλείου και για τον εξοπλισμό του ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Σκηνές από την ελληνική ταινία «Η κυρά μας η μαμή» θυμίζει η καθημερινότητα των τελευταίων ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου.
Εδώ και δέκα περίπου ημέρες δεν υπάρχει ζεστό νερό, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες να βράζουν νερό στις χύτρες για να πλύνουν τα νεογέννητα!


Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος σημείωσε πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί ζεσταίνουν στις χύτρες νερό για να μπορέσουν να ξεπλύνουν τα νεογέννητα, ενώ το νερό σε όλο το Νοσοκομείο είναι παγωμένο».


Μεγάλο επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι χειρουργοί που πρέπει για κάθε χειρουργείο να πλύνουν τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα. Αυτό γιατί τα χέρια τους μετά το πλύσιμο αρχίζουν και μουδιάζουν και πρέπει να περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να αποκατασταθεί η θερμοκρασία στο σώμα τους.


«Στο παλιό Νοσοκομείο είχαμε θερμοσίφωνες και στην περίπτωση που είχαμε κάποια κεντρική βλάβη μπορούσαμε να τους ανάψουμε και να έχουμε ζεστό νερό για τις ανάγκες των Κλινικών αλλά και των ασθενών. Τώρα ούτε οι ασθενείς μπορούν να πλυθούν, ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Αιτία είναι μία διαρροή σε δύο από τους τέσσερις λέβητες του Νοσοκομείου. Μιλάμε για κακοτεχνία, διότι ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου είναι μόλις τριών ετών», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.


Εκτός όμως από την έλλειψη ζεστού νερού πολλές Κλινικές δεν έχουν θέρμανση.


Όπως σημείωσε ο κ. Μοσχοτζόπουλος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπάρχουν αεραγωγοί οι οποίοι είναι κλειστοί και σε ορισμένα σημεία το κρύο είναι ανυπόφορο.


Μάλιστα γιατροί σημειώνουν πως μπορεί σε μερικά γραφεία η θερμοκρασία να είναι καλή, ωστόσο στις Κλινικές και τους διαδρόμους που οι χώροι είναι μεγάλοι το κρύο είναι εντονότατο και οι ασθενείς διαμαρτύρονται συνεχώς.


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου την Παρασκευή είχε σημειώσει πως όντως υπήρξε βλάβη στο σύστημα και δεν υπήρχε ζεστό νερό, όμως λήφθηκαν μέτρα για την αποκατάστασή της.

Απεργία στις 9 Φεβρουαρίου
Στο μεταξύ οι νοσοκομειακοί γιατροί Βόλου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ στις 9 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Υγεία που πρόκειται να καταθέσει ο Υπουργός Υγείας.



http://www.newpost.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου