'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Από το κακό στο... χειρότερο η κατάσταση στην αγορά...

Μ


αύρα τα πράγματα στην αγορά και αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της εθνικής συνομοσπονδίας Ελληνικού εμπορίου όπου αναφέρεται ότι η πλειονότητα των εμπόρων σε όλη την χώρα, εξακολουθεί να είναι  δυσαρεστημένη με τις πωλήσεις τους κατά την πρώτη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. 

Τονίζεται ωστόσο ότι τουλάχιστον η μείωση του τζίρου τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες κυμαίνεται σε χαμηλότερα αρνητικά επίπεδα, από πέρυσι που ο μέσος όρος ξεπερνούσε το -20%. 

Όλες όμως οι εμπορικές επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα έχουν επηρεαστεί καθοριστικά από την καθίζηση της ζήτησης, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των καταναλωτών που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εισοδημάτων τους, την αύξηση της φορολογίας και την εντεινόμενη αβεβαιότητα που δημιουργεί η διαρκώς αυξανομένη ανεργία. 

Επιπλέον, οι «εορταστικές προσφορές» που προηγήθηκαν των εκπτώσεων φαίνεται να επιβεβαιώνουν την άποψη ότι δεν βοήθησαν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ούτε στην τόνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, αναφέρει η εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου. Και προσθέτει ότι το γεγονός αυτό καθιστά σχεδόν ξεκάθαρη την αντίθεση της πλειονότητας των εμπόρων με τις προσφορές πριν την περίοδο των εκπτώσεων. 

Μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην ένδυση - υπόδηση, στον οικιακό εξοπλισμό, στα ηλεκτρικά  είδη και έπιπλα. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση πωλήσεων έφθασε ή και ξεπέρασε το 10%. 


http://dete.gr/news.php?article_id=24756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου