'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο βασιλιάς ζήτησε τον προϋπολογισμό!!

Για ρεκόρ ακυβερνησίας πάει το Βέλγιο που έκλεισε αισίως 236 μέρες χωρίς κυβέρνηση. O βασιλιάς θέλει τον προϋπολογισμό...τώρα!

Καθώς το Βέλγιο παραμένει χωρίς κυβέρνηση εδώ και επτά μήνες, ο βασιλιάς της χώρας αναγκάστηκε να ζητήσει την Τετάρτη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιβ Λετέρμ να καταρτίσει προϋπολογισμό, σε μία ασυνήθιστη κίνηση διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων ενός «έκτακτου» κυβερνητικού σχήματος.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος ο Β' ζήτησε επίσης από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς (Βαλόνο, από το κόμμα των Φιλελεύθερων) να μεσολαβήσει στις εκ νέου προσπάθειες για δημιουργία κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Reuters.


Η διάρκεια του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα, με βασικό άξονά του την αντιπαράθεση Φλαμανδών και Βαλόνων, είναι πρωτοφανής για την Ευρώπη, και συνεχίζεται καθώς οι Φλαμανδοί απέρριψαν τις πρόσφατες συμβιβαστικές προτάσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.


Παράλληλα, οι αγορές έχουν αρχίσει να πιέζουν και τα ομόλογα του Βελγίου, καθώς επικεντρώνονται στο συνδυασμό του ελλείμματος της χώρας και της ανυπαρξίας κυβέρνησης. Το σχέδιο του Βελγίου προβλέπει μείωση του ελλείμματος φέτος στο 4,1% του ΑΕΠ, αλλά δεν φαίνεται να έχει κατευνάσει τις ανησυχίες.


Την Πέμπτη, η πολιτική κρίση «κλείνει» το ευρωπαϊκό ρεκόρ των 236 ημερών. Οι Βέλγοι πάντως δεν χάνουν το χιούμορ τους: Καθώς το αδιέξοδο συνεχιζόταν, κάποιοι κάτοικοι της χώρας αποφάσισαν να κατοχυρώσουν της ηλεκτρονική διεύθυνση «Το Ρεκόρ του κόσμου», με μοναδικό περιεχόμενο μία αντίστροφη μέτρηση για το πότε η βελγική κρίση θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας (που κατέχει το Ιράκ).


Μένουν ακόμη 52 ημέρες.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου