'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εργατική πορεία στην Τουρκία χτυπήθηκε απο την αστυνομία

Με δακρυγόνα και αντλίες νερού υπό πίεση αντιμετώπισε η τουρκική αστυνομία τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Άγκυρα, ώστε να εμποδίσει την πορεία τους να φτάσει στο κοινοβούλιο.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Τουρκία, για να διαδηλώσουν ενάντια στην προωθούμενη νομοθετική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα εργασιακά. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι θα «ξηλώσει» όσα δικαιώματα έχουν απομείνει.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε πάρκο της Άγκυρας και σκόπευαν να πορευτούν μέχρι το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η αστυνομία απέκλεισε έναν από τους κύριους δρόμους που οδηγούν στο κοινοβούλιο με αστυνομικά οχήματα και προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποίησε και νερό υπό πίεση για να διαλύσει τους διαδηλωτές. 

Οι εργάτες εκτόξευσαν ξύλα, πέτρες και αυγά προς τους αστυνομικούς.

Στο τουρκικό κοινοβούλιο συζητείται σχέδιο νόμου το οποίο θα δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μετακινούν τους εργαζόμενούς τους όποτε και όπου επιθυμούν, θα μεταθέτει το κόστος της ασφάλισης στον εργαζόμενο και θα επιτρέπει στους εργοδότες να απασχολούν εκπαιδευόμενους έως και τέσσερις μήνες χωρίς αμοιβή. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση χαρίζει στις επιχειρήσεις φορολογικά χρέη και πρόστιμα.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου