'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιατροί βαφτίστηκαν παραπληγικοί για το επίδομα

Θέατρο του παραλόγου στη Λέσβο από γιατρούς που σκαρφίστηκαν σχέδιο για να πάρουν επίδομα που τους είχαν κόψει πριν από μερικά χρόνια!

Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας ή απλώς απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Όλοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Λέσβου χαρακτηρίστικαν παραπληγικοί και εισπράττουν επίδομα αναπηρίας προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που είχαν να λαμβάνουν από μια τρελή διαδρομή ενός άλλου επιδόματος.

Πως έχει η ιστορία: Το 2008 χορηγείται στους επιμελητές και στους αγροτικούς ιατρούς των κέντρων υγείας επίδομα τροφής 35 ευρώ το μήνα για τις εφημερίες. Η χορήγηση όμως διεκόπη με απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου και το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να επιστραφούν, μέσω παρακράτησης από το μισθό, τα χρήματα που είχαν ήδη πάρει οι γιατροί.


Τον περασμένο Ιούλιο αποφασίστηκε πως τελικά οι γιατροί δικαιούνται το επίδομα και επομένως έπρεπε να τους επιστραφούν τα παρακρατηθέντα. Αν όμως το επίδομα αυτό το καταχώριζαν στις καταστάσεις μισθοδοσίας ως “διάφορες αποδοχές” θα φορολογούνταν. Οι γιατροί όμως είχαν ήδη φορολογηθεί για αυτό, όταν τους είχε αρχικά καταβληθεί, οπότε και θα έπρεπε να επιβαρυνθούν ξανά με φόρο εισοδήματος τώρα που τους επιστρεφόταν. Έτσι αποφασίστηκε να ενταχθεί το ποσό σε κωδικό που δεν φορολογείται κι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν το ποσό εμφανιζόταν σαν “επίδομα παραπληγίας”!


Οπότε και οι 30 γιατροί έγιναν “παραπληγικοί”, ενώ αναμένεται να γιατρευτούν όταν θα επιστραφεί το ποσό που παρακρατήθηκε.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου