'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Χρ. Παπουτσής: «Αναμένεται ισχυρό προσφυγικό κίνημα προς την Ελλάδα»

Στο φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης αναφέρθηκε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη Φινλανδή υπουργό, κ. Χόμλουντ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Η αναμενόμενη αύξηση μεταναστευτικών ροών, από την Αίγυπτο και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών.

«Όλοι ανησυχούμε για τα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία δρομολογούνται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο μάλιστα, μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Αλγερία. Όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία ήδη συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη συμφωνία επανεισδοχής και αυτό είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για εμάς καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τις τουρκικές αρχές», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.


Ανέφερε μάλιστα ότι θα υπάρξει μια ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών, ενώ τόνισε ότι αναμένεται να έχουμε ένα ισχυρό προσφυγικό κίνημα προς την Ελλάδα.


«Σε αυτή την περίπτωση, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα μόνη της θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να το αντιμετωπίσει και γι' αυτό θα χρειαστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία», είπε.


Στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών και λιμενικών αρχών οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες στην ελληνο-τουρκική μεθόριο του 'Έβρου αυξήθηκαν στο πρώτο 9μηνο του 2010 κατά 371%, σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2009. Σε απόλυτους αριθμούς, τους πρώτους εννέα μήνες του 2009 είχαν συλληφθεί 6.615, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010 συνελήφθησαν 31.219.


Αντίθετα, μειώθηκαν θεαματικά οι συλλήψεις στα νησιά του Αιγαίου και οι μειώσεις είναι της τάξης του 75 έως 80%. Μειώσεις από 12 έως 34% είχαν και οι συλλήψεις στις υπόλοιπες παραμεθόριες περιοχές.


Στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 συνελήφθησαν και 924 διακινητές λαθρομεταναστών. Από αυτούς οι 299 ήταν Αλβανοί, οι 156 Έλληνες, οι 70 Ιρακινοί, οι 59 Τούρκοι, οι 52 Βούλγαροι, οι 43 Σύροι και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου