'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ

Σε επ' αόριστον απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με διαγραφή όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ένα 24ωρο νωρίτερα και αφού η συνάντηση του κ. Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των συλλόγων είχε λήξει άδοξα, ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.


Το ΙΚΑ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του.


Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ η επίσκεψη και θα πληρώνεται από το Ταμείο.


Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και τον Πειραιά συνεχίζουν με απεργία μέχρι την επόμενη Πέμπτη.


Το απόγευμα θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης στο υπουργείο.


Newsroom ΔΟΛ
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου