'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συρία:19χρονη στη φυλακή για τα ποιήματά της!!!

Φυλακισμένη εδώ και εννέα μήνες κρατούν οι αρχές της Συρίας  μια 19χρονη blogger, η οποία δημοσίευε στο προσωπικό της blog ποιήματα για την Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα ένα ποίημα της 19χρονης το οποίο αποδοκιμάζει μερικές πρακτικές λογοκρισίας στη Συρία, μπορεί να είναι η αιτία που την οδήγησε σε αυτή τη δεινή θέση ενώ συνολικά το blog της περιέχει ποιήματα και κοινωνικά σχόλια που επικεντρώνονται κυρίως στις κακουχίες των Παλαιστινίων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει απευθύνει έκκληση για την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης Ταλ αλ Μαλόχι, στην οποία δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την ήμερα της σύλληψής της.
Η 19χρονη δεν ήρθε σε επαφή με την οικογένειά της στο διάστημα αυτό ενώ οι γονείς της υποστηρίζουν ότι η νεαρή κοπέλα δεν ανήκει σε καμία πολιτική παράταξη.
Η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου για τη Μέση Ανατολή, Σάρα Λία Ούιτστον, δήλωσε ότι η κράτηση μιας μαθήτριας του Λυκείου για εννέα μήνες χωρίς σαφείς κατηγορίες είναι δείγμα της τυπικής σκληρής συμπεριφοράσ των συριακών σωμάτων ασφαλείας.
Επανειλημμένα οι συριακές αρχές έχουν διώξει ακτιβιστές με την κατηγορία της αποδυνάμωσης του εθνικού αισθήματος της φιλοπατρίας, υπονοώντας ότι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές δραστηριότητες.

http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου