'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στόχος: Λαθρεμπόριο καυσίμων...

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της διακίνησης καυσίμων, από τα βυτιοφόρα και τις εταιρίες πετρελαιοειδών, έως τα διυλιστήρια για τα παραστατικά φόρτωσης, ξεκινά με επικεφαλής εισαγγελέα και συνεργασία του ΣΔΟΕ και των τελωνείων, για τον εντοπισμό κυκλωμάτων λαθρεμπορίας

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της διακίνησης καυσίμων, ξεκινά με εντολή της Εισαγγελίας, για να εντοπιστούν οι πηγές λαθρεμπορίου και να κινηθούν οι διαδικασίες του Αυτοφώρου για όποιον συλαμβάνεται.

Την κατεπείγουσα εντολή έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Ελάνη Ράϊκου, η οποία όρισε επικεφαλής εισαγγελέα στην έρευνα και ζήτησε να ελεγθούν όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων.
Στην έρευνα, ο εισαγγελέας θα συνεργαστεί με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές για να αποκτήσει ευρύ πεδίο δράσης, ενώ η εντολή που έχει είναι να ενημερώνει κάθε 15 ημέρες την προϊσταμένη του Ελένη Ράϊκου για την πρόοδο των ερευνών.

Ζητήθηκε επίσης να ερευνηθούν δημοσιεύματα του τύπου για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες που κατά καιρούς έχουν δώσει πληροφορίες σε δημοσιογράφους για το λαθρεμπόριο, τα κυκλώματα, τις διαδρομές που χρησιμοποιούν τα βυτιοφόρα και τις κρυφές αποθήκες καυσίμων.

Έτσι αναμένεται οι έλεγχοι από τα μεικτά κλιμάκια, σε όλο το φάσμα της αγοράς, από τα πρατήρια και τις εταιρίες πετρελαιοειδών, έως τις εταιρίες βυτιοφόρων, τις εταιρίες διανομής πετρελαιοειδών, ακόμη και τα διυλιστήρια, όπου κρατούνται παραστατικά φόρτωσης καυσίμων.

Οι έρευνα θα είναι σαρωτική, καθώς στόχος είναι να σταματήσει η αιμορραγία φόρων από την εκτεταμένη λαθρεμπορία που γίνεται στη χώρα και κυρίως στη Β.Ελλάδα, προς Σκόπια και Βουλγαρία, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφορτώνονται σε ερημικές περιοχές καύσιμα από ελληνικά βυτιοφόρα σε άλλα με ξένες πινακίδες, τα οποία μεταφέρουν τα καύσιμα εκτός της χώρας με πλαστά παραστατικά.

Επίσης στο στόχαστρο μπαίνουν εταιρίες πετρελαιοειδών στην περιοχή του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας, αλλά και στο Πέραμα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διακινείται καύσιμο από τη στεριά με αγωγούς σε πλοιάρια, τα οποία το μεταφέρουν σε διάφορα σημεία εντός και εκτός χώρας.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου