'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Υπ. Εξωτερικών «αδειάζει» τον πρωθυπουργό για τα μάτια του Ρόντου!!!!

Με μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, «άδειασε» τον πολιτικό του μέντορα και «προστάτη», πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για το ρόλο του εξ απορρήτων συμβούλου του κ. Άλεξ Ρόντου πρωτίστως, και δευτερευόντως της ευρωβουλευτού κ. Μαριλένας Κοππά.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, και απαντώντας σε ερώτηση περί μυστικής διπλωματίας στις συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων και την εμπλοκή των δύο προαναφερθέντων, ο κ. Δρούτσας αιφνιδίασε τους πάντες. Καταρχήν απέρριψε τις επικρίσεις περί μυστικής διπλωματίας και, αναφερόμενος στον κ. Ρόντο, δήλωσε:


«Όπως γνωρίζετε, ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν συνεργάτης του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ρόντος, όμως, σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά μπορούν άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών, της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ρόντου».


Περισσότερο ανεκτικός ήταν ο κ. Δρούτσας με την κ. Κοππά για την οποία είπε ότι, λόγω της συμμετοχής της στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορεί να έχει κάποιες επαφές.


Το θέμα που ανακύπτει έχει σαφώς σχέση με τον ρόλο που αναθέτει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ρόντο. Ουδείς ποτέ είπε ότι ο κ. Ρόντος έχει θεσμική σχέση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ στην Αθήνα και το εξωτερικό διαμαρτύρονται συχνά, γιατί βρίσκουν μπροστά τους τον κ. Ρόντο χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για την αποστολή του, κυρίως στις βαλκανικές χώρες. Ωστόσο, ουδέποτε η κυβέρνηση διέψευσε ότι ο κ. Ρόντος έχει εμπλακεί στις συνομιλίες για το όνομα της ΠΓΔΜ ή στην προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ και μάλιστα ήταν παρών στον Πόρο στις συνομιλίες Παπανδρέου – Νετανιάχου, ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο κ. Ρόντος έχει εμπλακεί και στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες.


Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ρόντος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, επειδή αντλεί δύναμη απευθείας από τον κ. Παπανδρέου έχει αρνηθεί να ενημερώνει τον κ. Δρούτσα, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, και απλά ο υπουργός Εξωτερικών βρήκε την ευκαιρία να «φορτώσει» τον κ. Ρόντο στον πρωθυπουργό.


Το «άδειασμα» του κ. Δρούτσα έχει σαφώς ως στόχο τον κ. Ρόντο και αποσκοπεί στην αποδόμησή του, ωστόσο αγγίζει και τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι ο κ. Ρόντος εκτελεί εμπιστευτικές αποστολές του ιδίου του πρωθυπουργού, κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε πολλές χώρες του κόσμου. Το θέμα είναι αν ο κ. Ρόντος είναι αποτελεσματικός ή όχι στις αποστολές που αναλαμβάνει και δευτερευόντως αν είναι υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών.


Φαίνεται, όμως, ότι με την αναβάθμισή του, ο κ. Δρούτσας επιχειρεί να επιβληθεί στην ελληνική διπλωματία και στην προσπάθειά του αυτή αμφισβητεί και τις επιλογές του πρωθυπουργού. Προς το παρόν, χωρίς συνέπειες… 


http://www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου