'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ντροπή:Επιστρέφουν πίσω τα ορφανά που υιοθέτησαν γιατί τους έκοψαν τις επιδοτήσεις !!!!

30.000 παιδιά στη Ρωσσία επεστράφησαν στα ορφανοτροφεία 

Το ένα τρίτο των παιδιών που υιοθετήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στη Ρωσία εστάλησαν πίσω στα ορφανοτροφεία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία καθυστερεί την καταβολή των κρατικών επιδομάτων, όπως  έγινε γνωστό τη Δευτέρα από το ρωσικό Ταμείο για τα Παιδιά. «Το κράτος επέτρεψε την υιοθεσία περίπου 90.000 παιδιών τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τα 30.000 από αυτά χρειάστηκε να επιστρέψουν στα ορφανοτροφεία» δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αλμπερτ Λικάνοφ.
«Η καταβολή των επιδομάτων [του κράτους για τα υιοθετημένα παιδιά] καθυστερεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δημοσίου χρήματος, γεγονός που ανάγκασε τις οικογένειες οι οποίες έχουν υιοθετήσει παιδιά να τα γυρίσουν πίσω στα ορφανοτροφεία» ανέφερε.
Ανάλογα με τις περιοχές, οι οικογένειες που υιοθετούν παιδιά λαμβάνουν από το κράτος κάθε μήνα από 11.000 ως 37.000 ρούβλια (από 270 ως 910 ευρώ) για κάθε παιδί.
«Οι οικογένειες αυτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόφασή τους να υιοθετήσουν ένα παιδί δεν πρέπει να βασίζεται στα κρατικά επιδόματα, αλλά στη δύναμη και την επιθυμία τους να το πράξουν» τόνισε ο αξιωματούχος.
Τα παιδιά στα ορφανοτροφεία της Ρωσίας υπολογίζονται σε 700.000, περισσότερα και από τα ορφανά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα περισσότερα από τα παιδιά στα ορφανοτροφεία, προέρχονται από οικογένειες φτωχές και με πολλά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία απορρίπτουν οι γονείς τους.
Στις αρχές Απριλίου, η Μόσχα πάγωσε τις υιοθεσίες παιδιών από οικογένειες Αμερικανών, έως ότου οι δυο χώρες καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με την επιστροφή στη Ρωσία ενός αγοριού που είχε υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, καθώς η γυναίκα που το υιοθέτησε δεν το ήθελε πια.

 http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου