'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

11χρονος ζούσε δυο χρόνια με μία ακίδα καρφωμένη στο μάτι του! Σοκαριστική εικόνα!!!

Ο μικρός Rahul Devi από το Δελχί της Ινδίας, πριν από δύο χρόνια, καθώς έπαιζε αμέριμνος με τους φίλους του, σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος.


Αποτέλεσμα της πτώσης, ήταν να καρφωθεί στο μάτι του μια ξύλινη σφήνα μήκους 10 εκατοστών. Η μητέρα του 11χρονου, Ratna Devi, επιχείρησε να αφαιρέσει μόνη της την ακίδα από το μάτι του γιού της, αλλά δεν τα κατάφερε.


Ζούσε για δυο χρόνια, με ένα ξύλο μέσα στο μάτι του!
Ενας γιατρός της περιοχής που τον εξέτασε τότε, δήλωσε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Ο καιρός περνούσε και ο μικρός συνέχιζε κανονικά τη ζωή του, παίζοντας με τους φίλους του, πηγαίνοντας στο σχολείο, σκαρφαλώνοντας σε δέντρα κλπ., έχοντας μέσα στο μάτι του ενα κομμάτι ξύλου!
Δύο χρόνια μετά, οι πόνοι έγιναν πλέον αφόρητοι κι έτσι πριν από λίγες ημέρες το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κασμίρ. Ο επικεφαλής των γιατρών, ο καθηγητής Sarat Chandra, δήλωσε πως ανατρίχιασε όταν είδε το παιδί να μπαίνει μέσα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου All India Institute of Medical Sciences με ένα ξύλο καρφωμένο στο μάτι. Σοκαρίστηκε ακόμη περισσότερο όταν έμαθε πως το ξύλο βρισκόταν εκεί για δυο ολόκληρα χρόνια.


Η ακίδα είχε διεισδύσει στον εγκέφαλο!
Μετά από μαγνητικές τομογραφίες, είδαν ότι η ακίδα 10 εκατοστών (την βλέπετε στη φωτογραφία), είχε διεισδύσει και στον εγκέφαλο σε περιοχές που ευθύνονται για τον λόγο και την όραση.
Ο δρ A K Mahaptra, υπεύθυνος της νευροχειρουργικής κλινικής μίλησε για θαύμα, αφού ενώ η ακίδα επηρέασε όλες τις βασικές περιοχές του εγκεφάλου ωστόσο δεν παρουσιάστηκε καμία επιπλοκή.
Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε καμία μόλυνση για δύο ολόκληρα χρόνια. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι πλέον ήταν η επέμβαση αφαίρεσης της ακίδας αφού οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Ο μικρός Rahul Devi (στη φωτογραφία μετά την επέμβαση) δεν έχασε μεν το αριστερό του μάτι του, αλλά την όραση του από εκείνη τη μεριά.
Οι γιατροί κατάφεραν πάντως να σώσουν τη τη ζωή του, που διέτρεχε ανά πάσα στιγμή κίνδυνο! Η ανάρρωσή του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα, οπότε και το οίδημα που υπάρχει λόγω της επέμβασης, σιγά σιγά θα απομακρυνθεί!




pyles.tv
ierosagon

http://neamadata.blogspot.com/2010/10/11.html#ixzz13jtg9zHi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου