'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκες προς πώληση...!!!!!!!

Ενδιαφέρον το event που πραγματοποιήθηκε σε Ισραηλινό εμπορικό κέντρο στο Τελ Αβίβ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σωματεμπορία, γνωστή και με τον όρο trafficking.  

Ανάμεσα στις βιτρίνες του εμπορικού κέντρου και στα διάφορα μαγαζιά , που πουλούσαν δίσκους, ρόυχα, παπούτσια και άλλα, στήθηκε μια ζωντανή βιτρίνα από γυναίκες προς πώληση. Η κάθε μία διέθετε ταμπελάκι, στο οποίο αναγραφόταν η ηλικία, οι αναλογίες και η χώρα προέλευσής της αλλά και μια τιμή... 

Οι οργανωτές της καμπάνιας που θέλησαν έτσι να υπογραμμίσουν το ζήτημα του trafficking, είχαν άμεσο σκοπό να συλλέξουν υπογραφές για να πιέσουν το Ισραηλινό υπουργείο δικαιοσύνης, να περάσει ρύθμιση που ποινικοποιεί την ερωτική συνεύρεση με πόρνη. 

Σύμφωνα με τους οργανωτές, αυτή η ρύθμιση θα περιορίσει την έκταση της πορνείας στο Ισραήλ και κατ' επέκταση την ανάγκη για γυναίκες με συνέπεια να μειωθεί και το trafficking. Η κίνηση είναι εμπνευσμένη από μια παρόμοια νομοθετική ρύθμιση που τέθηκε σε εφαρμογή στη Σουηδία. 

Στο Ισραήλ, οδηγούνται περίπου 1000 γυναίκες το χρόνο, οι οποίες ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς με συνεχή ψυχική και σωματική κακοποίηση και εξαναγκάζονται να δουλεύουν ως πόρνες συνευρισκόμενες έως και με 30 άνδρες την ημέρα, σε καθημερινή βάση. Οι Ισραηλινές αρχές έχουν πάρει ήδη κάποια μέτρα για το πρόβλημα που όμως δεν είναι ικανά να το λύσουν αν δεν αποκτήσουν και οι "δυνητικοί" πελάτες κάποια συνείδηση. 

http://stin-kontra.blogspot.com/2010/10/blog-post_6249.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου