'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η σχιζοφρένεια «συνδέεται» με την ηλικία του πατέρα!!!

Όσο μεγαλύτερος γίνεται πατέρας για πρώτη φορά ένας άνδρας, τόσο πιο αυξημένος είναι ο κίνδυνος το παιδί τους να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του σχιζοφρένεια. 

Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκε στη Δανία και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Psychiatry.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν στο διάστημα 1955 με 1992, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ηλικίας των ανδρών που αποκτούν για πρώτη φορά παιδί και των πιθανοτήτων κάποιο από τα παιδιά τους να εμφανίσει σχιζοφρένεια. 

Αντίθετα, δεν προέκυψε κάποια σχέση μεταξύ των ανδρών που ήταν σχετικά μεγάλοι όταν απέκτησαν το δεύτερο ή τρίτο τους παιδί.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι οι άνδρες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε μεγάλη ηλικία είναι πιθανότερο σε σχέση με τους νεότερους να έχουν γενετικές ανωμαλίες στο σπέρμα τους, που πιθανόν να συνδέονται με τη σχιζοφρένεια.

http://www.slap.gr/epikairotita/ygeia/shizofreneia-syndeetai-ilikia-patera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου