'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη για δουλειά; Προσοχή στο ντύσιμο!!!

Πηγαίνοντας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, το βασικό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως δεν είσαι η Έλενα, η Μαρία, η Κατερίνα, αλλά ένα «προϊόν» ανάμεσα σε πολλά άλλα. Επομένως, πρέπει να καταφέρεις να «προωθήσεις» τον εαυτό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε ο άνθρωπος που θα σε δει να θέλει να σε «αγοράσει».



Όσο κι αν προσπαθήσεις να τον πείσεις για την αποτελεσματικότητα στη δουλειά σου, για τη συνέπειά σου, για το αν έχεις 38 πτυχία και μιλάς περισσότερες γλώσσες από τη Βίκυ Καγιά (μιλάει 5), είσαι ένα «προϊόν» που θέλεις να σε επιλέξουν, και σαφώς το «πακετάρισμα» παίζει σπουδαίο ρόλο.

Γι’ αυτό λοιπόν, το σωστό ντύσιμο μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ δυνατό «όπλο», που θα λειτουργήσει υπέρ σου…

Δεν πρέπει να δείχνεις φθηνή, ούτε σέξι και σε καμία περίπτωση πρόστυχη. Αυτό που θέλεις είναι να έχεις μια εικόνα που θα κάνει τους άλλους να σε θυμούνται, και όχι να μην μπορούν να σε ξεχάσουν (με την κακή έννοια). Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρουμε το dress code της εταιρείας που πηγαίνουμε, γι' αυτό προσπάθησε να διατηρήσεις τις ισορροπίες: όχι πολύ επίσημο ντύσιμο, όχι πολύ casual.

Φόρεσε κάτι κομψό που σε κάνει να νιώθεις άνετα και όμορφα.

Χρώμα
Προτίμησε τη διχρωμία σε παλ χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο, το εκρού, το ζαχαρί, το off white, τα χρώματα της άμμου και το nude.

Φόρεμα
Αν επιλέξεις να βάλεις φόρεμα, το μήκος της φούστας καλό είναι να φτάνει στο γόνατο. Το κλειστό ντεκολτέ είναι πάντα προτιμότερο στο εργασιακό περιβάλλον.

Πουκάμισο-Παντελόνι
Δανείσου μερικά «ανδρόγυνα» στοιχεία, αλλά μην το παρακάνεις. Ένα στενό μαύρο παντελόνι με ένα άσπρο πουκάμισο και γόβες δημιουργούν ωραία επαγγελματική αίσθηση.

Πουκάμισο -Φούστα
Δύσκολα θα καταφέρεις να μην είσαι κομψή συνδυάζοντας ένα πουκάμισο με φούστα. Προτίμησε τα γήινα ουδέτερα χρώματα.

Παπούτσια
Ψήφισε γόβες. Μην το παρακάνεις όμως σε πόντους! Μέχρι 8 εκατοστά είναι καλά. Δεν θέλεις να πέσεις μπαίνοντας στην αίθουσα της συνέντευξης.

Χαμογέλασε.... Επιστράτευσε όλη την αυτοπεποίθηση και τη θετική σου ενέργεια και... η δουλειά είναι δική σου!
 
www.olagiatingunaika.blogspot.com
http://aiora-blog.blogspot.com/2010/10/blog-post_6883.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου