'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια!!!!

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια!  

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στα χέρια αδίστακτου άντρα, ο οποίος κατηγορείται ότι τους κρατούσε αιχμάλωτους στο σπίτι του, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και τους εξανάγκαζε με τη βία να δουλεύουν στα χωράφια με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί!

Η «κόλαση» του 33χρονου και της 26χρονης έλαβε τέλος όταν πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να το «σκάσουν» από τη φυλακή τους και να περπατήσουν προς την ελευθερία διανύοντας μία τεράστια απόσταση (συγκεκριμένα, από την....
Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα)!

Η περιπέτεια για τους δύο άτυχους Ρουμάνους ξεκίνησε όταν ο 41χρονος δράστης (και ομοεθνής τους) τους κάλεσε να φύγουν από την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν στα χωράφια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή. Μην έχοντας να χάσει κάτι και δίχως να φαντάζεται τι το περιμένει, το άτυχο ζευγάρι δέχτηκε.

Ομως, ο ομοεθνής τους κάθε άλλο παρά καλές προθέσεις είχε, αφού από την πρώτη στιγμή τούς κράτησε διά της βίας στο σπίτι του, στερώντας τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τους υποχρέωνε να δουλεύουν στα χωράφια αρπάζοντάς τους το μεροκάματο και δίνοντάς τους μόνο ένα ξεροκόμματο. Μάλιστα, ο 41χρονος προσπάθησε πολλές φορές να εξωθήσει στην πορνεία τη γυναίκα!
Η σκλαβιά για τους δύο νέους κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε χρόνια, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους. Ετσι, δραπέτευσαν και διένυσαν με τα πόδια μια τεράστια απόσταση για πέντε μερόνυχτα, μέχρι που έφτασαν τελικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο, όπου κατήγγειλαν τον 41χρονο στην Ασφάλεια Πατρών. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν άκουσαν τους δύο καταβεβλημένους αλλοδαπούς να τους διηγούνται την περιπέτειά τους.

Μετά την καταγγελία οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη στα Φιλιατρά, όπου τον συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα τόσο του ζευγαριού όσο και τεσσάρων ακόμα αλλοδαπών, καθώς και 510 ευρώ τα οποία κατάσχεσαν.

Ο 41χρονος σύγχρονος δουλέμπορος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.



http://stakarfia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5919.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου