'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Air Force one : Το ιπτάμενο Φρούριο!!!!


Ολοι Γνωρίζουμε
πως οι Προέδροι των ΗΠΑ μετακινουνται ανα την υφήλιο με ενα αεροσκάφος τυπου Boeing 747 το οποίο ονομάζεται "Air Force one".Τι το ιδιαίτερο εχει ομως αυτό το αεροσκάφος ;

Διαβάστε

....Ο Πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πεταξε με Προεδρικο αεροσκάφος ηταν ο Θεωδορος Ρουζβελτ το 1910.Απο εκει και μετά ολοι οι Αμερικανοί προεδροι χρησιμοποιούν ειδικά τροποποιημένα αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους.

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΡΙΑ

Ειναι φυσικό λοιπον πως μέσα στα χρόνια τα αεροσκάφη των Προεδρων των ΗΠΑ να εξελιχθούν σε Ιπταμενα φρουρια.Απο το 1980 και μετά ο κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ εχει οχι ενα αλλα δύο πανομοιότυπα Boeing 747 στην διάθεση του.Οταν θέλει να τεξιδεψει καπου και τα δύο απογειωνονται και κανενας δεν γνωρίζει σε ποιό απο τα δυο βρισκεται ο Προεδρος.Αυτό που κάνει το Αεροσκάφος "Air Force one" τόσο ασφαλές ειναι οι ικανότητες του και οι αμυντικές του δυνατότητες.Το αεροσκάφος αυτό μπορεί να πετάξει για 8.000 Μίλια χωρις ανεφοδιασμο δηλαδή περίπου το 1/3 του κόσμου με μια δεξαμενή.Επίσης εχει την δυνατότητα να ανεφοδιάζεται στον αέρα κανοντας το Θεωρητικά να μπορεί να πεταει επ'αόριστον.Στην Ουσία αυτό το Αεροσκάφος ειναι ενας ιπτάμενος Λευκός Οίκος (Προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ). Εχει τα παντα που χρειαζεται ο Αμερικανος Πρόεδρος ,απο αιθουσα αναψυχής μέχρι επιχειρησιακό κέντρο.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Το Αεροσκαφος αυτό διαθετει οπως ειναι Φυσικό πολλα αμυντικά συστηματα. Διαθετει Φωτοβολίδες για να μπορει να αποφευγει Θερμικούς πυραυλους αλλα και συστήματα για να αποφευγει ολων των ειδών τους πυραυλους.Ολες οι Ηλεκτρονικες συσκευες του ειναι Θωρακισμένες απο Ηλεκτρονικες Παρεμβολές.Το Ραντάρ του "Air Force One" ειναι απο τα πιό εξελιγμένα και μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές σε εχθρικά Ραντάρ. Οπως ειναι Λογικό το αεροσκάφος αυτό εχει Θωρακιση απο Πυρηνικό πόλεμο. Επισης διαθέτει θωρακιση απο Πυροβόλα οπλα.Διαθέτει ολα τα συστήματα και τις επικοινωνίες που χρειαζεται ο Αμερικανος Πρόεδρος και ολες οι Πυρηνικές Βομβες των ΗΠΑ μπορουν να ενεργοποιηθούν απο το "Air Force one".Σε περίπτωση αναγκης το Αεροσκάφος διαθέτει μεθοδο διαφυγής του Αμερικανού προέδρου. Ειναι Ευλογο να συμπερανουμε πως το αεροσκάφος αυτό διαθέτει και πολλα απόρρητα συστήματα που δεν γνωρίζουμε.

ΣΥΝΟΔΕΙΑ

Συνηθως το Προεδρικο αεροσκαφος των ΗΠΑ πετούσε μονο του χωρίς συνοδεία. Λογο ομως ενος περιστατικού που συνέβη τι 1974 οταν ο τότε πρόεδρος Νιξον ειχε επισκεφτεί την Συρία και παρενοχλήθηκε απο Συριακά μαχητικά απο τότε πάντα το προεδρικό αεροσκαφος των ΗΠΑ πεταέι με συνοδεια μαχητικών αεροσκαφων.























http://www.troktikaras.com/2010/10/air-force-one.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου