'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Την «εποχή μετά το PC» οραματίζεται ο Ρέι Όζι πριν φύγει από τη Microsoft!!!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επικείμενης αποχώρησής του, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Μπιλ Γκέιτς στη...



 Microsoft κάλεσε την εταιρεία να μην χάσει το τρένο για έναν «κόσμο μετά το PC», στον οποίο θα κυριαρχούν οι φορητές συσκευές που συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό.

Στο όραμά του που δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο, o Ρέι Όζι επαινεί τους ανταγωνιστές της Microsoft για την «χωρίς ραφές συγχώνευση του εξοπλισμού, του λογισμικού και των υπηρεσιών».

Τα λόγια του μοιάζουν να αναφέρονται στο iPhone της Apple και στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.

«Η απόδοσή τους έχει ξεπεράσει τη δική μας εμπειρία στις φορητές τεχνολογίες» γράφει.

Ο επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού της Microsoft καλεί την εταιρεία να ξεπεράσει την εξάρτησή της από τις συμβατικές πλατφόρμες των Windows και του Office και να στραφεί σε ένα μέλλον υπολογιστών «που μοιάζουν με οικιακές συσκευές εκ σχεδιασμού, από τη γέννησή τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, να αλλάξουν θέση μεταξύ τους και να αντικατασταθούν εύκολα, χωρίς απώλεια».

Τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού -να παρακολουθούν το σπίτι και το αυτοκίνητο, να χειρίζονται ανελκυστήρες και να διαχειρίζονται αυτοκινητόδρομους, προβλέπει ο Όζι.

Αναφέρεται ακόμα στο λεγόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing), την ιδέα ότι το λογισμικό δεν χρειάζεται να εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών, αλλά να τρέχει σε απομακρυσμένους διακομιστές και να είναι προσβάσιμο μέσω του Διαδικτύου.

Αυτό ήταν εξάλλου το βασικό θέμα ενός ιστορικού υπομνήματος που εξέδωσε ο Όζι λίγο αφότου ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία το 2006. Το όραμα που περιέγραψε πριν από πέντε χρόνια ο Όζι αποτέλεσε το «μανιφέστο της Microsoft για το υπολογιστικό νέφος» σχολιάζει το Reuters.

Ο Όζι, 54 ετών, θα παραμείνει στη Microsoft για μερικούς μήνες, ασχολούμενος με προγράμματα που αφορούν την ψηφιακή ψυχαγωγία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να προσλάβει νέο επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού, θέση που κατείχε παλαιότερα ο Μπιλ Γκέιτς.

Παραμένει άγνωστο αν ο Όζι αποχωρεί οικειοθελώς ή απομακρύνθηκε



irenepan.posterous.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/pc-microsoft.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου