'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με γερασμένες αρτηρίες τα παχύσαρκα παιδιά!!!

Σ
' ένα ιδιαιτέρως ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από τον Καναδά.  

Οι αρτηρίες των παιδιών με πολλά περιττά κιλά έχουν μια δυσκαμψία που φυσιολογικά εκδηλώνεται στους ενήλικες με καρδιοπάθεια. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που εξετάστηκαν είχαν δυσκαμψία της αορτής, με συνέπεια η ροή του αίματος να είναι κατώτερη από την φυσιολογική. «Η φυσιολογική αορτή έχει ελαστικότητα που είναι απαραίτητη για την ομαλή ροή του αίματος.

Η αορτική δυσκαμψία σχετίζεται με καρδιαγγειακά επεισόδια και πρόωρο θάνατο. Μοιάζει σαν να επιταχύνθηκε στα παχύσαρκα παιδιά η διαδικασία της γήρανσης της αορτής».δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κέβιν Χάρις, από το Νοσοκομείο Παίδων της Βρετανικής Κολομβίας, στο Βανκούβερ. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10377

1 σχόλιο:

  1. H Greenpeace πανηγυρίζει ότι νίκησε ... στον Αστακό


    Η Greenpeace είχε ταχθεί ενάντια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG στον Αστακό από τις πρώτες κιόλας μέρες, αφότου ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Κατάρ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ρυπογόνος, επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και υπερτιμημένη ως προς τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.
    Ευτυχώς τελικά το σχέδιο ναυάγησε.Προφανώς, μας ικανοποιεί μία τέτοια εξέλιξη. Η ικανοποίηση αυτή δεν μπορεί όμως παρά να αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να:
    o Κινηθεί στα όρια της αντισυνταγματικότητας σε μία σπασμωδική προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
    o Ακυρώσει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει πάρει μέχρι τώρα στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
    o Υποθηκεύσει το μέλλον μίας ολόκληρης περιοχής (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο όνομα της εξόδου από την οικονομική κρίση.
    Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την κυβέρνηση, έστω και έμμεσα, αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τελικά η Ελλάδα θα μπει σε μία πράσινη τροχιά ανάπτυξης. Η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει μία επικίνδυνη επένδυση σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, ίσως όμως έτσι αντιληφθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι οι πραγματικά αποδοτικές επενδύσεις, πολύ απλά γιατί βάζουν τον Έλληνα πολίτη στον επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή