'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι άνδρες βλέπουν πορνό και δεν είναι κακό!!!!

Η πλειοψηφία των ανδρών αρέσκεται να βλέπει ‘’ακατάλληλες’’ ταινίες για να ικανοποιήσει ‘’περιθωριακές φαντασιώσεις’’ σύμφωνα με έρευνά και θα ήταν άδικο να δεχτούμε ότι αυτή η συνήθεια οδηγεί σε εγκληματική συμπεριφορά. 

Όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις σεξουαλικές τους συνήθειες ή τις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ένας Καναδός ερευνητής μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Simon Louis Lajeunesse από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ η έρευνά του ανατρέπει τις απόψεις που θέλουν τους λάτρεις της πορνογραφίας να αναζητούν στην πραγματική ζωή αυτό που βλέπουν στα βίντεο και αυτή η εμμονή να οδηγεί τελικά στη σεξουαλική κακοποίηση ή την υποτίμηση των γυναικών.

«Θα ήταν σα να λέμε ότι οι διαφημίσεις της βότκας οδηγούν στον αλκοολισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινωνιολόγος.

Η πλειοψηφία των ανδρών αρέσκεται να βλέπει ‘’ακατάλληλες’’ ταινίες για να ικανοποιήσει ‘’περιθωριακές φαντασιώσεις’’ σύμφωνα με την έρευνά του και θα ήταν άδικο να δεχτούμε ότι αυτή η συνήθεια οδηγεί σε εγκληματική συμπεριφορά.

Ο Lajeunesse επεσήμανε ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στη διεξαγωγή της μελέτης και αυτό γιατί τα video clubs και τα sex shops δε δέχονταν να του επιτρέψουν να δημοσιεύσει κοινοποιήσεις καλώντας άνδρες να συμμετάσχουν.

Ελάχιστα πανεπιστήμια του επέτρεψαν να απευθυνθεί στις πανεπιστημιουπόλεις τους και μετά από έκκληση σε περίπου 2.000 φοιτητές -κυρίως γυναίκες- να πάρουν μέρος, μόλις 20 ετεροφυλόφιλοι άνδρες συμφώνησαν να συζητήσουν τη σεξουαλική τους ζωή σε βάθος.

Η πρώτη ανακάλυψη: όλοι οι ερωτηθέντες έβλεπαν βίντεο πορνό. Οι εργένηδες έβλεπαν διπλάσια βίντεο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους με κατά μέσο όρο 3 βίντεο διάρκειας 42 λεπτών την εβδομάδα έναντι 1,7 βίντεο διάρκειας 27 λεπτών για εκείνους που ήταν σε σχέση.

Η δεύτερη ανακάλυψη: σχεδόν όλοι έψαχναν μόνη τους για πορνό online, είτε ήταν δεσμευμένοι είτε όχι. Οι ερωτηθέντες εξήγησαν ότι απλά δεν αισθάνονται άνετα να μοιράζονται τέτοιες στιγμές με άλλους, ακόμη και όταν πρόκειται για τη σύζυγο ή την κοπέλα τους.

Μερικοί το θεωρούν ρουτίνα. Χαρακτηριστικά ένας άνδρας δήλωσε: «ένα καλό γεύμα, μια καλή ταινία και … αυνανισμός».

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι άνδρες τείνουν να πηγαίνουν fast-forward όταν πέφτουν σε σκηνές που δεν τους εξιτάρουν, οι οποίες συχνά έχουν να κάνουν με σεξουαλική βία ή ομαδικά όργια που βρίσκουν ‘’αηδιαστικά’’.

Σύμφωνα με την έρευνά του, όπως υπογράμμισε ο Lajeunesse, οι άντρες αναζητούν το πορνό που συνδέεται με τις πρώτες σεξουαλικές τους φαντασιώσεις –από τα 12 μέχρι την αρχή της εφηβείας τους. Δεν ψάχνουν για νέα κόλπα…

Ένας μαθητής που συμμετείχε στη μελέτη εμπιστεύτηκε ότι συνήθιζε να φαντασιώνεται όργια, αλλά όταν του παρουσιάστηκε μια αντίστοιχη ευκαιρία, βρήκε τον εαυτό του ανίκανο να ανταποκριθεί σεξουαλικά.

Ο Lajeunesse απέρριψε επίσης τις θεωρίες ότι οι φανατικοί οπαδοί του πορνό επιδιώκουν να μιμηθούν στη ζωή αυτό που βλέπουν στην οθόνη σε μια προσπάθεια να εξαγνιστούν από τις ελεεινές σεξουαλικές τους ορμές.

«Αυτά τα επιχειρήματα δεν έχουν καμία ουσία», σημείωσε. «Οι άνδρες κάνουν διάκριση μεταξύ της πραγματικής ζωής και των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων».

Πάντως ένας από τους συμμετέχοντες, που ομολόγησε ότι ένα κρυφό του όνειρο ήταν η αποπλάνηση μιας πορνοστάρ, εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε να βγαίνει μαζί της λέγοντας απλώς: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να τη συστήσω στους γονείς μου!» 



http://www.men24.gr/html/ent/215/ent.106215.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου