'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Βέτο ΔΝΤ για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με στελέχη του να υποστηρίζουν ότι η πραγματοποίησή του θα οδηγήσει στην ακύρωση του Μνημονίου, γράφει η εφημερίδα “Ημερησία”.

Το ΔΝΤ αποφεύγει να σχολιάζει τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας, όπως έγινε και χτες, με την εκπρόσωπο Σιμονέτα Ναρντίν, να μην θέλει να αναφερθεί στη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, αφού σε περίπτωση εκλογών θα ακυρωθεί από μόνο του το Μνημόνιο.

Στο ΔΝΤ υπενθυμίζουν ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν και άλλοι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και στην Ευρώπη “έχουν βάλει πλάτη” για να εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, με τον Γάλλο να έχει εγγυηθεί προσωπικά για ις υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για πιστή υλοποίηση του.

Ο κ. Στρος Καν συμφώνησε να επισκεφθεί την Αθήνα για να στηρίξει το πρόγραμμα και σύμφωνα με πληροφορίες εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογές η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 7 Δεκεμβρίου και είναι πρόθεσή του να έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς ηγέτες.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ συμφώνησε να επισκεφθεί την Αθήνα για να στηρίξει το πρόγραμμα και σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογές η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Ο Κ. Στρος-Καν θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 7 Δεκεμβρίου και είναι πρόθεσή του να έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου