'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έρωτας με την πρώτη ματιά ή καθόλου!!!!

Ο έρωτας είναι όντως κεραυνοβόλος και αστραπιαίος, καθώς ο χρόνος που χρειάζεται ένα άτομο, για να ερωτευτεί, είναι μόλις 1/5...

 ενός δευτερoλέπτου!

Ξεχάστε λοιπόν το φλερτ που κρατάει μέρες, τα υπερβολικά και χρονοβόρα ρομαντικά δείπνα και τα άπειρα βράδια με ατέλειωτες (και βαρετές) συζητήσεις, αν δεν σας έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, δεν έχετε ελπίδες!

Αυτά τα δεδομένα, καταδεικνύονται σε πρόσφατη έρευνα, που διεξάχθηκε από επιστήμονες του Syracuse University, του West Virginia University και του Ψυχιατρικού Κέντρου του Geneva University .

Οι ερευνητές, ανακάλυψαν επιπλέον, ότι 12 τομείς του εγκεφάλου, συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής διαδικασίας, απελευθερώνοντας χημικά που προκαλούν ευφορία, όπως η αδρεναλίνη, η dopamine, η oxytocin και η vasopressin.

Με άλλα λόγια, ο έρωτας σε ''μαστουρώνει'' όπως ακριβώς και μια δόση κοκαΐνης!

Επηρεάζει όμως, και πιο εκλεπτυσμένες και πιο διανοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας.

Ζευγάρια, που μόλις ερωτεύτηκαν, εμφάνιζαν σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο, το συντελεστή για την ανάπτυξη των νεύρων (NGF).

Ο συντελεστής αυτός, είναι κρίσιμος για την ενεργοποίηση των νεύρων της συμπάθειας και των αισθητήριων νεύρων, ενώ ορισμένοι επιστήμονες, υποστηρίζουν περαιτέρω, ότι ο NGH, μπορεί να μειώσει τον εκφυλισμό των νεύρων.

Όπως, όμως, η ίδια η αγάπη είναι πολύπλευρη, έτσι και το μέρος του εγκεφάλου, που επηρεάζει κάθε φορά, είναι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, η ανιδιοτελής αγάπη, η αγάπη μεταξύ μιας μητέρας και του παιδιού της, επηρεάζει διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, από μια πιο παθιασμένη αγάπη, μεταξύ εραστών.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου