'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ισραήλ: Δημοσιογράφος κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών..!!

Ο δημοσιογράφος της καθημερινής ισραηλινής εφημερίδας "Χααρέτζ" που έχει κατηγορηθεί για την παράνομη χρήση στρατιωτικών μυστικών πληροφοριών και επέστρεψε την Κυριακή στο Ισραήλ, μετά από παραμονή του πολλών μηνών στο εξωτερικό για να αποφύγει τη σύλληψη, ανακρίθηκε την Τρίτη (26/10) από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Ούρι Μπλάου που δημοσίευσε πολλά άρθρα που σχετίζονταν με επιχειρήσεις και αμφιλεγόμενες μεθόδους άσκησης πιέσεων του στρατού κατά Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη, και τα οποία βάσισε σε στοιχεία που του χορήγησε μια 23χρονη, η Ανάτ Κάμ, η οποία είχε πρόσβαση στα στοιχεία αυτά κατά την άσκηση της στρατιωτικής της θητείας (2005-2007).

Η Ανάτ Καμ συνελήφθη, ανακρίθηκε και πρόκειται να δικαστεί το Δεκέμβριο --μετά από πολλές αναβολές της δίκης της--με την κατηγορία ότι "προμήθευσε σε τρίτους μυστικά στοιχεία με την πρόθεση να προσβάλει την ασφάλεια της χώρας".

Συγκεκριμένα η νεαρή προμήθευσε στον δημοσιογράφο της "Χααρέτζ" πάνω από δύο χιλιάδες έγγραφα που είχαν ταξινομηθεί στην ανώτατη κατηγορία "'άκρως απόρρητα" την εποχή η ίδια που υπηρετούσε υπό τον στρατηγό Γαίρ Ναβέχ επικεφαλής της στρατιωτικής περιοχής που κάλυπτε και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η 23χρονη κατά την ανάκρισή της παραδέχτηκε ότι ενήργησε υποκινούμενη από ιδεολογικούς λόγους και επισήμανε ότι θέλησε να καταγγείλει "τα εγκλήματα πολέμου", του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνων ακτιβιστών του ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο δημοσιογράφος μετά τη δημοσιοποίηση πολλών τέτοιων εγγράφων για να αποφύγει τη σύλληψή του κατέφυγε στη Βρετανία όπου και παρέμεινε για πάνω από έξι μήνες.

Σύμφωνα με τηλεοπτικές πληροφορίες μετά από συνεννόηση της Σιν Μπέιτ, της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας και του δικηγόρου του, ο δημοσιογράφος δέχτηκε να επιστρέψει 1.500 αχρησιμοποίητα μυστικά έγγραφα να ελεγχθεί εάν έχει κρατήσει άλλα αδημοσίευτα έγγραφα και να ανακριθεί από την μυστική υπηρεσία και την αστυνομία αφού γυρίσει στην πατρίδα του, με αποτέλεσμα να ελαφρύνει τη θέση του.

Σημειώνεται ότι ένα από τα ντοκουμέντα που κατείχε και δημοσιοποίησε ο Ούρι Μπλάου αναφέρει ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν λάβει εντολή να παραδίδουν σε "δολοφόνους" μέλη του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς στην περίπτωση που δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν οι ίδιοι.


http://cosmo.gr/News/Israel/294593.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου