'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η απειλή του σούπερ μικροβίου..

Το μικρόβιο NDM-1 εντοπίστηκε σε δύο βρέφη και έναν ηλικιωμένο άνδρα στην Κίνα.

Έκκληση για ψυχραιμία κάνουν οι αρχές της χώρας. Πρόκειται για μικρόβιο που είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Μέχρι στιγμής κρούσματα έχουν αναφερθεί στην Ινδία, το Πακιστάν, τις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Η Κίνα επιβεβαίωσε σήμερα τα τρία πρώτα κρούσματα του σούπερ μικροβίου NDM-1 ανθεκτικού στα αντιβιοτικά σε δύο βρέφη και έναν ηλικιωμένο άντρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δείγματα από περιττώματα των δύο βρεφών που γεννήθηκαν με χαμηλό βάρος σε νοσοκομείο της Νινγκσία, στη βορειοδυτική Κίνα τον περασμένο Μάρτιο ήταν θετικά στο μικρόβιο αυτό, γράφει η εφημερίδα China Daily επικαλούμενη τον Νι Ντασίν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Και τα δύο βρέφη παρουσίασαν συμπτώματα διάρροιας και μόλυνσης του αναπνευστικού, αλλά "τώρα πάνε καλά και έχουν βγει από το νοσοκομείο", διευκρίνισε ο Νι.

Το τρίτο κρούσμα NDM-1 επιβεβαιώθηκε σε 83χρονο άντρα που πέθανε τον Ιούνιο από καρκίνο των πνευμόνων στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Ο Νι ζήτησε από τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται, τονίζοντας πως "η πιθανότητα να εξαπλωθεί η μόλυνση εκτός νοσοκομείων είναι πολύ μικρή".

Ο ίδιος βέβαια επισήμανε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα κρούσματα που δεν έχουν εντοπιστεί εξαιτίας της "περιορισμένης δυνατότητας ελέγχου και της σχετικά μικρής ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης".

Το NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase-1) εμφανίστηκε πρώτα στην Ινδία και το Πακιστάν, αλλά κρούσματα έχουν αναφερθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.Ενα κρούσμα εντοπίστηκε στην Ταϊβάν αυτόν το μήνα.

Κανένα από τα τρία θύματα του NDM-1 στην Κίνα δεν επισκέφτηκαν περιοχές όπου έχει εντοπιστεί το μικρόβιο, δήλωσε από την πλευρά του ο Σου Ζιανγκούο, επίσης αξιωματούχος του Κέντρου.
"Δεν γνωρίζουμε αν το σούπερ μικρόβιο προήλθε από το εξωτερικό", είπε ο ίδιος.

Το NDM-1 μεταδίδεται μέσω της σωματικής επαφής, της προετοιμασίας φαγητού και ειδικά μέσω των νοσοκομειακών διαδικασιών. Είναι ιδιαίτερα ισχυρό και ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβιοτικά.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι το NDM-1 μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου