'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τέρμα τα δίευρα......!!!!

Πολύ σωστά η Κυβέρνηση θ’ αυξήσει κι άλλο τους φόρους στα ποτά και τα τσιγάρα. Να καπνίζουμε λιγότερο για να μειωθούν επιτέλους τα εμφράγματα και να πίνουμε με ρέγουλα, για να μειωθούν τα τροχαία. Βλέπει κανείς άλλο τρόπο;

Τα ακριβά ποτά είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν τα τροχαία. Μόνος λόγος πια να χάσεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου σου είναι που δε σε φτάνουν τα λεφτά να πιεις κάνα ποτό.

Δεν ακρίβυνε το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως λένε οι κακές γλώσσες, κλώσες και σπαλομπριζόλες. Απλώς βρέθηκε άλλος τρόπος να πληρώνουμε το ΔΝΤ. Όπως και την ΕΡΤ, τα χρέη μας προς το ΔΝΤ θα τα πληρώνουμε μέσα από το λογιαριασμό της ΔΕΗ.

Η σημερινή κυβέρνηση νέας εσοδείας ανέβασε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων 2-3% και σημειώθηκε πτώση κατανάλωσης καυσίμων 20%. Δηλαδή όταν ο φόρος αυτός ήταν χαμηλότερος το κράτος έβγαζε περισσότερα λεφτά από την κατανάλωση καυσίμων.

Από τότε κύλησε πολύ πετρέλαιο θέρμανσης στο αυλάκι και κάτω απ’ το αυλάκι στην Πελοπόννησο ήταν ακριβότερο.

Δε μας αλλάξαν τα πετρέλαια, μόνο την τιμή και μάλιστα μόνο του πετρελαίου θέρμανσης. Και μόνο προς τα πάνω την άλλαξαν την τιμή. Σιγά το πράμα.

Την Παρασκευή που πέρασε είχαμε την πρεμιέρα πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης. Όμως δεν πήγαμε, διότι περί θερμάνσεως προτιμάμε τα περσινά πετρέλαια, όπως και τα περσινά, τα περσικά χαλιά.

Ήταν πάρα πολύ θετικό μέτρο είναι η εξίσωση του φόρου και της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Θα πάει για θέρμανση 1 € το λίτρο, αλλά έτσι θα μάθουμε κάποτε ότι πρέπει το χειμώνα να έχουμε χαμηλότερα το καλοριφέρ.

Κατάλαβες; Τέρμα τα γκάζια στα καλοριφέρια, κάνουμε το σπίτι σάουνα, βγαίνουμε έξω και κρυώνουμε.

Έτσι και μου ’ρθει εκείνη και πει ότι κάνει κρύο στο σπίτι θα με νευριάσει γιατί θα μου θυμίσει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε 40% πάνω και πουλάει και μούρη και δε λέει να έρθει κι όλας ένεκα ακόμα και το κράτος χρωστάει στους βενζινάδες επιστροφή φόρου, μόνο σε μένα δεν κάνει η κάνουλα βερεσέ.
-Αν είναι εκείνη ρίχ’ της βενζίνη και κάφτηνα στάχτη να γίνει.
-Και πού να βρω βενζίνη, κύριε Δημήτρη;

Έλα, δίνουμε παραπάνω τώρα για πετρέλαιο, αλλά έτσι κι αλλιώς θα μας τα τρώγανε οι γιατροί και τα φάρμακα. Καλύτερα ήτανε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου