'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες ντροπής είδε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ σε ελληνικές φυλακές και κρατητήρια..............

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 57% των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί.

Mε ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιγράφει ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, στα κρατητήρια και γενικά στα Αστυνομικά Τμήματα.Ο Μάνφρεντ Νόβακ αναγνώρισε, πάντως, ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών δεν μπορεί να το επωμίζεται μόνο η Ελλάδα και ότι χρειάζεται ενεργότερη ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ο κ. Νόβακ επισκέφθηκε κέντρα κράτησης αλλοδαπών στα σύνορα και Αστυνομικά Τμήματα σε περιοχές της Αθήνας, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η Ακρόπολη, η Ομόνοια, τα Εξάρχεια, αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Όπως είπε παρατήρησε υπερσυγκέντρωση κρατουμένων, ενώ τα αστυνομικά τμήματα έχουν μετατραπεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών για διάστημα που πολλές φορές ξεπερνάει τους έξι μήνες.

«Έχουν τέσσερις φορές περισσότερους κρατούμενους από τις δυνατότητές τους, είναι βρώμικα, με κακές συνθήκες εξαερισμού και φωτισμού. Οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφόρηση, καθώς δεν υπάρχουν διερμηνείς, αλλά ούτε και σε νομική βοήθεια και ιατρική φροντίδα».

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16786

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου