'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συζητούν κατάργηση της βίζας Παπανδρέου - Ερντογάν

Ως μια καλή ευκαιρία, για να συναντηθεί  με τον Τούρκο πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε ότι οι δύο χώρες έχουν μια πολύ καλή συνεργασία.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν μίνι απολογισμό της προόδου που σημείωσε η ελληνοτουρκική συνεργασία, που υπεγράφη τον Ιούνιο μεταξύ των δύο κρατών για θέματα οικονομίας και τουρισμού.

Ειδικά για την ενέργεια είπε ότι η συνεργασία πάει πολύ καλά, ενώ αναφερόμενος στον τουρισμό ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι υπάρχουν συνομιλίες για κατάργηση της βίζας στις μονοήμερες επισκέψεις των Τούρκων πολιτών στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κλίμα ξενοφοβίας που καλλιεργείται στην ΕΕ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διμερής συνεργασία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι οι διερευνητικές επαφές για το θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι σε καλό δρόμο.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για το Κυπριακό, αλλά και για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου