'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Διαμάχη στην αστυνομία για υπερωρίες και νυχτερινά...!!!

Ανδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας «Ζ» καταγγέλλουν μισθολογικές παρατυπίες προς όφελος της νεοσύστατης ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
 
Του Γιαννη Σουλιωτη

Σκληρή κόντρα εξελίσσεται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συναδέλφων τους της Αμεσης Δράσης και της ομάδας «Ζ». Η υπόθεση αποκτά μάλιστα διαστάσεις και πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σχολιάσει αριθμητικά στοιχεία που εμφανίζουν το νεοσύστατο και πολυάριθμο σώμα της ΔΙ.ΑΣ. να παράγει αστυνομικό έργο «ισάξιο» με την ομάδα «Ζ» που αριθμεί μόλις 120 άτομα προσωπικό. 
 
Η ουσία της αντιπαράθεσης, βέβαια, δεν αφορά «καθεαυτό» το αστυνομικό έργο, αλλά το ύψος της αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία που καταβάλλεται στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρακτική που χαρακτηρίζεται παράτυπη από κύκλους εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Ενδεικτική του κλίματος είναι γραπτή καταγγελία αστυνομικών της Αμεσης Δράσης που εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή. Εχει τίτλο «κάποιοι κλέβουν τα λεφτά του κράτους και τα δικά μας» και αναφέρει: «Είμαστε δύο αστυνομικοί που υπηρετούμε στην Αμεση Δράση. 


Οι συνάδελφοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ. εργάζονται μέχρι τη μία τη νύχτα και όχι μέχρι τις 5.30 όπως εμείς στα περιπολικά, παρόλα αυτά πληρώνονται σαν να εργάζονται όλη τη νύχτα». Σε άλλο σημείο της επιστολής, υποστηρίζουν ότι «κάποιος τους βάζει περισσότερες ώρες από αυτές που δικαιούνται στην πραγματικότητα».
Στον απόηχο των καταγγελιών, αρμόδιοι αξιωματικοί έδωσαν εντολή να ελεγχθούν οι ώρες νυχτερινής εργασίας που «γράφονταν» σε κάθε αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. και οι νέες επικαιροποιημένες καταστάσεις υποβλήθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις 2 από τις 5 υποδιευθύνσεις της ΔΙ.ΑΣ. στην Αττική και ελέγχεται ο ρόλος υπαλλήλων που προσέθεταν περισσότερες ώρες νυχτερινής εργασίας από τις προβλεπόμενες.

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. απαντούν μιλώντας στην «Κ» ότι τον μήνα «γράφουν» 36 ώρες νυχτερινής εργασίας και πληρώνονται 48.


Οι επιπλέον 12 ώρες τούς χορηγούνται ως πάγιο επιμίσθιο με τη μορφή έξτρα απασχόλησης λόγω επιφυλακής. Πρόκειται για τρόπο που φέρεται να επέλεξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημα των υπηρετούντων στη νέα ομάδα των δικυκλιστών.

Σύμφωνα πάντως με μια άλλη εκδοχή, με πρόφαση τη διαταγή επιφυλακής, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. πληρώνονται το ανώτατο όριο, δηλαδή 64 ώρες νυχτερινής εργασίας παρότι η νυχτερινή βάρδια της ομάδας ολοκληρώνεται στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και όχι στις 5.30 το πρωί.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε την 6η Οκτωβρίου οπότε ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, αστυνομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, αρνήθηκε να υπογράψει τις καταστάσεις με τις ώρες νυχτερινής εργασίας που αντιστοιχούσαν σε καθένα από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μισθός του προσωπικού της μονάδας δίκυκλης αστυνόμευσης κινδύνευε να είναι μειωμένος κατά 200 ευρώ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγετο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ο κ. Βαλλιάνος υπέγραψε τις καταστάσεις, ωστόσο έκτοτε απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

http://news.kathimerini.gr

Όλα όσα γράψαμε και σχολιάσαμε βγαίνουν με καθυστέρηση βέβαια και από έγκυρες εφημερίδες.
Εφόσον εγώ για κάποιους που έλεγαν πως είναι αστυνομικοί στην ΔΙΑΣ κρίθηκα αναξιόπιστος,ας πάρουν τώρα την αξιοπιστία που θέλανε.Και αν θέλουν οι κύριοι ας  κάνουν τα σχόλια που έκαναν εδώ και στην εφημερίδα Καθημερινη.

Υ.Γ Αυτό είναι το πρώτο άρθρο που σας υποσχέθηκα από την Καθημερινή.
Ακολουθούν άλλα δυο με περισσότερες πληροφορίες,από Πρώτο Θέμα και Παρασκευή και 13... 


http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_3014.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου