'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται νέες αυξήσεις

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, λόγω του νόμου της καθολικής απαγόρευσης, ίσως δώσει λύση το οικονομικό επιτελείο. 

Εξετάζεται σοβαρά η πρόταση των περιπτερούχων για νέα αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Που θα κυμανθούν οι τιμές των ακριβών και των φθηνών πακέτων.

Όσοι καπνιστές δεν έκοψαν το κάπνισμα σίγουρα θα το σκεφτούν να το κόψουν τώρα καθώς έρχεται και νέα αύξηση με το πακέτο να κοστίζει 10 με 20 λεπτά περισσότερο.

Για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα του Δημοσίου και να επανέλθουν τα ποσοστά κέρδους των λιανοπωλητών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις αυξήσεις φόρων τα σπασμένα φαίνεται θα τα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι καπνιστές.

Τα παραπάνω αποκάλυψε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ένωσης Επαγγελµατιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων ο πρόεδρός της Γ. Πλακόπουλος λέγοντας ότι το έχει προτείνει ο ίδιος στον υφυπουργό Οικονοµικών Δ. Κουσελά.

Έτσι, τα περιθώρια κέρδους του δικτύου λιανικής πώλησης θα ανέλθουν στα 24 λεπτά ανά πακέτο, έναντι 12 λεπτών. Τα ακριβά τσιγάρα από τα 3,80 ευρώ το πακέτο θα ανέλθουν στα 4 ευρώ και τα φθηνά θα χτυπήσουν κόκκινο φτάνοντας τα 2,7 με 2,8 ευρώ το πακέτο.
Αν και η πρόταση έγινε αποδεκτή ωστόσο δεν έχει συναινέσει ο εκπρόσωπος της εγχώριας καπνοβιοµηχανίας Α. Καρέλιας αφού η αύξηση της τιμής των φθηνών τσιγάρων θα πλήξει την εγχώρια βιομηχανία.

Σύμφωνα με το "Έθνος", αναμένεται κρίσιμη συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα όπου  θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, και οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς, ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία όλων των μερών, τότε η απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων αλλά και την τόνωση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης να  έχει αυξηθεί τρεις φορές, από την αρχή του έτους, οι περιπτερούχοι ασφυκτιούν ενώ τα φορολογικά έσοδα του κράτους έχουν πιάσει πάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου