'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Βρετανία: Τα τροχαία αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών..!!!

Οι τουρίστες αντιμετωπίζουν ένα "φονικό κοκτέιλ" από επικίνδυνους δρόμους, μη ασφαλή οχήματα, επικίνδυνη οδήγηση και κακούς οδηγούς

Τα τροχαία αποτελούν τον υπ΄αριθμόν έναν κίνδυνο για τη ζωή ...των τουριστών σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από βρετανικό ίδρυμα οδικής ασφάλειας.
Η έκθεση του Ιδρύματος FIA και της εκστρατείας "Κάντε τους Δρόμους Ασφαλείς" αναφέρει ότι οι θάνατοι τουριστών, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 25.000 ετησίως, ενδέχεται να φτάσουν σχεδόν και τις 45.000 ως το 2020 και μέχρι το 2030 να τριπλασιαστούν και να φθάσουν τις 75.000.

Τα τροχαία δυστυχήματα συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών σε σύγκριση με την τρομοκρατία, τα αεροπορικά δυστυχήματα και τις μολυσματικές νόσους. Ωστόσο η έκθεση διαπιστώνει ότι η διεθνής βιομηχανία τουρισμού και οι τουριστικοί οργανισμοί παρέχουν λίγες συμβουλές για την επαγρύπνηση των τουριστών σε σχέση με συγκεκριμένα προβλήματα οδικής ασφάλειας που αφορούν διαφορετικές χώρες.

"Οι τουρίστες και οι ξένοι ταξιδιώτες αναμένουν και απαιτούν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας όταν επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο για να πάνε διακοπές. Αλλά όταν φθάνουν στο χώρο αφίξεων (του αεροδρομίου), οι τουρίστες μένουν απροστάτευτοι σε ένα συχνά επικίνδυνο περιβάλλον", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIA, Ντέιβιντ Γουόρντ.

"Επικίνδυνοι δρόμοι, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι οδηγοί, κακοσυντηρημένα οχήματα-συχνά χωρίς ζώνες ασφαλείας: αυτή είναι η πραγματικότητα του ταξιδιού σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς", πρόσθεσε.

Η έκθεση προτείνει κομβικής σημασίας αλλαγές για τη βελτίωση της ασφάλειας των τουριστών, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς κανονισμού για ασφαλείς δρόμους. Επίσης οι διοργανωτές ταξιδιών θα πρέπει να επιμείνουν τα ταξί να διαθέτουν ζώνες ασφαλείας και εκπαιδευμένους οδηγούς. 


http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου