'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τους πληρώνουμε χωρίς να δουλεύουν!!!!

Κι ενώ η τσέπη μας έχει ήδη αδειάσει με τις τιμές στα βασικά προϊόντα να χτυπάνε «κόκκινο» και τα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2011 να μας «τρομάζουν» από τώρα, μάθαμε ότι πληρώνουμε  και 2.400 απολυμένους της Ολυμπιακής, οι οποίοι εδώ κι ένα χρόνο είναι άνεργοι λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους.


Μάλιστα το πιο εξοργιστικό από όλα είναι το ότι αν και οι θέσεις που θα τους απορροφήσουν –στο δημόσιο τομέα-, έχουν οριστεί, είναι στο περίμενε εδώ και εννιά μήνες… Ο  λόγος;;; Μα ποιος άλλος από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες… Τα έγγραφά τους «περιφέρονται» σε τέσσερα υπουργεία, με αποτέλεσμα να έχουν υπογραφεί μόνο 80 προσλήψεις.


Πρόκειται για περίπου έξι δικηγόρους που απορρίφθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, 16 διοικητικούς υπαλλήλους στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ακόμη 60-70 υπαλλήλους σε ΗΣΑΠ, περιφέρειες και νομαρχίες. Άλλοι συνδικαλιστές «κατεβάζουν» το νούμερο των διορισθέντων σε οριακά 24!


Ποιος όμως νοιάζεται;;; Οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουν κι αυτά.


Το παράλογο όμως δε σταματά εδώ. Αν και η αρμόδια επιτροπή του δημοσίου που συστάθηκε για να κατανείμει αυτό το προσωπικό σε υπουργεία, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΤΑ κλπ. έχει από τον Φεβρουάριο τοποθετήσει τους απολυμένους της ΟΑ στις νέες θέσεις τους, οι προσλήψεις τους εκκρεμούν. Προτιμούν δηλαδή να πληρώνει το μισό των αποδοχών των πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το δημόσιο!!!Σημειώνεται ότι το σύνολο των αποζημιώσεων για τους απολυμένους ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ… σε μία εποχή που η οικονομίας «αιμορραγεί».


Εν τω μεταξύ, μετά από πορεία και αποκλεισμό της Πανεπιστημίου που έκαναν οι απολυμένοι της ΟΑ έλαβαν τη δέσμευση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι μέχρι την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, θα έχει βρεθεί λύση.

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου