'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Έκλεβε λείψανα αγίων..!!!

Λειψανοθήκες με οστά αγίων, ιερά σκεύη, εικόνες και ευαγγέλια ήταν μερικά από όσα είχε κλέψει από μοναστήρια και εκκλησίες του νομού Χανίων, ένας 36χρονος που συνελήφθη μετά από πολύμηνες έρευνες και το σάλο που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

Ένα ολόκληρο μοναστήρι θα μπορούσε να εξοπλίσει με τα κλοπιμαία που συγκέντρωσε 36χρονος στα Χανιά, ο οποίος διέπραττε τα τελευταία χρόνια κλοπές από εκκλησίες του νομού και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων το πρωί της Τετάρτης.

Από τις έρευνες στο σπίτι του, υπάλληλοι της αστυνομίας εντόπισαν θρησκευτικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων 208 εικόνες, 20 ιερά Ευαγγέλια, 40 λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων και Οσίων μαρτύρων, 12 εξαπτέρυγα, ασημένια τάματα, θυμιατά και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα.


 Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο οπότε και διαπράχθηκαν 5 κλοπές σε εκκλησίες των Χανίων.

Μετά τα τελευταία χτυπήματα του 36χρονου σε εκκλησίες στα Ασκύφου και Αλίκαμπο Χανίων απ' όπου αφαίρεσε το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του και χθες το πρωί συνελήφθη.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι ο δράστης έχει διαπράξει 12 κλοπές τα τελευταία δύο χρόνια, στο νομό Χανίων, ωστόσο εκτιμάται  ότι τα κατασχεθέντα εκκλησιαστικά είδη προέρχονται από Ιερούς Ναούς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας, για ανάσυρση όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν κλοπές εκκλησιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί τις  μεσημβρινές ώρες σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου