'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εκατοντάδες κλήσεις για κακοποίηση παιδιών..

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε ότι το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως την 31 Οκτωβρίου 2010 έχει δεχθεί συνολικά 383 καταγγελίες που αφορούν σε κακοποίηση ή παραμέληση 770 συνολικά παιδιών.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής κακοποίησης αφορούν σε παραμέληση παιδιών με ποσοστό που φθάνει το 48% και σε άσκηση σωματικής βίας-κακοποίησης που αγγίζει το 44%. Ακολούθησαν, με πολύ χαμηλότερα ποσοστά, η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού (3%), η εξώθηση σε επαιτεία (3%), η ψυχολογική - συναισθηματική κακοποίηση (2%) και η παραμέληση - εγκατάλειψη (1%).


Επιπλέον, η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων καταδεικνύει, ως θύτη, σε ποσοστό 39% και τους δύο γονείς, σε ποσοστό 38% μόνον τη μητέρα, σε ποσοστό 17% τον πατέρα και σε 6% αφορά άλλο πρόσωπο.

«Το χαμόγελο του Παιδιού» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα τραύματα της παιδικής κακοποίησης συνοδεύουν τα θύματα και κατά την ενήλικη ζωή τους και συνιστά την κινητοποίηση και την άμεση αντίδραση όλων μας.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου