'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πεθερά εναντίον νύφης!!!

Ο
ι διαμάχες μεταξύ πεθεράς και νύφης όταν προκύπτουν συνήθως είναι έντονες, καθώς η καθεμία προσπαθεί να επιβάλει ή να διατηρήσει την κυριαρχία της και να προβάλει την προσωπική της αξία, υποκινούμενη από το συναίσθημα της ιδιοκτησίας και την ανασφάλεια. 

 Η πεθερά πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να συμβουλεύει τον γιο ή τη νύφη της επειδή σκέφτεται ότι είναι πιο µμεγάλη και ότι έχει πιο μεγάλη πείρα που μπορεί να είναι χρήσιμη στους νεότερους. Από την άλλη, η νύφη νιώθει ότι η πεθερά εισχωρεί σε πεδία της δικής της κυριαρχίας. 

Η πεθερά θεωρεί τον γιο της δικό της παιδί, ενώ η νύφη τον θεωρεί δικό της άντρα. Η πεθερά αισθάνεται ότι η νύφη προσπαθεί να απομακρύνει τον γιο από κοντά της, ενώ η νύφη φοβάται ότι η πεθερά προσπαθεί να τον κρατήσει κοντά της. 

Η σύγκρουση λοιπόν είναι αναμενόμενη και συχνά αναπόφευκτη. Πάντως τα παντρεμένα ζευγάρια που πλήττονται από την παρεμβατικότητα της πεθεράς παρουσιάζουν διενέξεις σε ποσοστό 61%, συναισθητική αποξένωση σε ποσοστό 26% και προβλήματα στην επικοινωνία σε ποσοστό 13%. 

Παράλληλα τα άγαμα ζευγάρια τείνουν να χωρίζουν λόγω της συμπεριφοράς της µμητέρας του άντρα σε µμεγαλύτερο ποσοστό από ότι τα έγγαμα. Στα ζευγάρια ωστόσο άνω των 40 ετών φαίνεται ότι η παρεμβατικότητα της μητέρας του γιου δεν είναι τόσο µμεγάλη.

Σε αυτή τη φάση τα όρια που προστατεύουν το ζευγάρι έχουν πια διαμορφωθεί και κατά συνέπεια η παρέμβαση των γονιών και των συγγενών δεν αποτελεί σημείο διένεξης. 

http://dete.gr/news.php?article_id=12978

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου