'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Βλαστοκύτταρα σώζουν ασθενή με εγκεφαλικό!!!

Ο
λοκληρώθηκε η αγωγή του πρώτου ασθενούς όπως μάθαμε από την πηγή του «newsbeast» στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί αν η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που έχουν μείνει ανάπηροι από εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Ο πρώτος ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική διαδικασία και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η διαδικασία περιλάμβανε την ενέσιμη έγχυση νευρικών βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο του ασθενούς με την ελπίδα ότι τα κύτταρα αυτά θα αποκαταστήσουν περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη από το εγκεφαλικό, βελτιώνοντας έτσι τόσο τη νοητική όσο και τη σωματική λειτουργία του. 

Αντίθετα από την κλινική δοκιμή αμερικανικής εταιρείας σε ασθενείς με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, η οποία άρχισε τον περασμένο μήνα, στη σκοτσέζικη μελέτη χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα ηλικίας άνω των δύο μηνών. 

Τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από έμβρυα άνω των δύο μηνών δεν έχουν την ίδια ευελιξία για να μετατρέπονται σε διάφορους τύπους ιστών, την οποία έχουν τα βλαστοκύτταρα από έμβρυα κάτω των δύο μηνών.
Βρετανία. 


http://dete.gr/news.php?article_id=12947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου