'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ενδιαφέρον γερμανικής εταιρίας για το "Ελ. Βενιζέλος"!!!

Το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" εξέφρασε η γερμανική εταιρία Fraport όπως και και για μερικά αεροδρόμια της Αγγλίας.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Αλεξάντρ Ζινέλ δήλωσε πως "τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν σε 25% των βασικών κερδών μας και ελπίζουμε στην αύξηση του μεριδίου αυτού στο ένα τρίτο, κατά την επομένη πενταετία".

Ο ίδιος τόνισε πως η εταιρία προσβλέπει στην απόκτηση στοιχείων ενεργητικού σε αναδυόμενες και σε ώριμες οικονομίες ενώ ήδη στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, έχει προχωρήσει πρόγραμμα ύψους 7 δις ευρώ.

"Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης ποσοστού 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο Αθηνών, καθώς χρειάζεται να μειώσει το χρέος της. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο στοιχείο ενεργητικού, το οποίο γνωρίζουμε καλά και θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτό", σημείωσε ο Ζινέλ.

Η ίδια εταιρία έχει βοηθήσει κοινοπραξία με ηγεσία την Hochtief, που έχει το 54% του Ελευθέριος Βενιζέλος. Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση της χώρας μας επιλέγει συμβούλους πάνω στο ποσοστό που έχει στο Διεθνή Αερολιμένα.

"Παρακολουθούμε επίσης την κατάσταση με την ΒΑΑ στη Βρετανία. μας αρέσουν τα αεροδρόμια στη Σκωτία που έχουν ένα καλό μίγμα κίνησης και μια ευρεία βάση αεροπορικών εταιριών και όχι μόνον μεταφορείς χαμηλού κόστους", κατέληξε ο Ζινέλ.

Όσον αφορά τη ΒΑΑ, τον Οκτώβρη της ανακοινώθηκε πως είναι υποχρεωμένη -από δικαστική απόφαση- να διασπάσει το δίκτυο αερολιμένων που έχει στην Βρετανία με την εταιρία να δηλώνει πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αργότερα, το Εφετείο αποφάσισε πως η ΒΑΑ πρέπει να εκποιήσει το αεροδρόμιο του Στάνστεντ και του αερολιμένα της ή στο Εδιμβούργο ή στη Γλασκόβη.
 


cosmo.gr
http://katohika.blogspot.com/2010/11/blog-post_1429.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου