'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα social media ωθούν τους εφήβους σε κάπνισμα, αλκοόλ και σεξ !!!

Στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που ασχολούνται έντονα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, όπως το Facebook και το Twitter, υιοθετούν περισσότερο ανθυγιεινές ή «ενήλικες» συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και το σεξ, κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 4.000 μαθητές Αμερικανικών Λυκείων παρουσιάστηκαν στο 138ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι «συνδεδεμένοι» σε κοινωνικά δίκτυα έφηβοι παρουσιάζουν 62% μεγαλύτερη πιθανότητα να δοκιμάσουν τσιγάρο, σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να καταναλώσουν αλκοόλ, 84% να δοκιμάσουν ναρκωτικά, 94% να εμπλακούν σε καυγάδες και 69% μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν σεξουαλική δραστηριότητα. 


Ακόμη, η αυξημένη κοινωνικοποίηση και επικοινωνία των εφήβων μέσω διαδικτύου συνδέεται και με διαταραχές του ύπνου. Αντίστοιχα μεγέθη παρουσιάστηκαν στους εφήβους που επικοινωνούν διαδικτυακά μέσω chat.

alphatv
http://tsak-news.blogspot.com/2010/11/social-media.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου