'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αυγά στους μουσουλμάνους που προσεύχονταν...!!

Επί ποδός τέθηκε η αστυνομία για τη δημόσια προσευχή που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι από τις 8 π.μ. της Τρίτης σε διάφορα σημεία της Αττικής (όπως στα Προπύλαια, στην πλατεία Κουμουνδούρου, το ΣΕΦ και τον παλαιό Ιππόδρομο), για τον εορτασμό της Αΐντ Αλ Αντχα.

Υπό το φόβο των επεισοδίων η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις των μουσουλμάνων, ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα και στην πλατεία Αττικής οι κάτοικοι συγκεντρώθηκανκοντά στο σημείο που βρίσκονταν οι μουσουλμάνοι και φώναζαν συνθήματα εναντίον τους , κρατώντας παράλληλα ελληνικές σημαίες. Μάλιστα κάποιοι από τα γύρω κτήρια πέταξαν αυγά, γιαούρτια ή έκαναν ασεβείς χειρονομίες κατά των μουσουλμάνων. Κάποιοι άλλοι κάτοικοι πάλι έβαζαν τέρμα τη μουσική, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να προσευχηθούν.

Το Αΐντ αλ Αντχα είναι σημαντική εορτή για τους μουσουλμάνους, που τιμούν έτσι την θυσία του Αβραάμ.

Στα Προπύλαια την προσευχή πραγματοποίησε Ιμάμης που έχει κληθεί από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Αλ Αζχαρ της Αιγύπτου, ενώ στην  πλατεία Αττικής θα λάβουν χώρα περισσότερες από μία τελετές μέχρι και τις 12 το μεσημέρι για να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
«Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν την προσευχή μας, όχι μόνο τους Μουσουλμάνους, αλλά και τους μη Μουσουλμάνους για να γνωρίσουν τη θρησκεία μας, τα έθιμα και τις παραδόσεις, για να δουν ποιοι είμαστε εμείς που ζούμε δίπλα τους», δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ιμάμης Ναϊμ Ελγαντούρ

«Θέλουμε να δούνε όλοι ότι η πίστη μας δεν είναι μια θρησκεία που τρομοκρατεί τους ανθρώπους, αλλά συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη», προσθέτει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ οι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και το βράδυ της Δευτέρας για να προσευχηθούν στην πλατεία Αττικής. Στο σημείο εμφανίστηκαν και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Μιχαλιάκο, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο καθώς η αστυνομία τους απώθησε από την πλατεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι μουσουλμάνοι ζητούν την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα στο οποίο θα μπορούν να προσεύχονται.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου